1 septembrie, zi cu mare însemnătate. Începutul Anului Bisericesc. Ce nu aveți voie să faceți

Pe 1 septembrie este începutul Anului Bisericesc, când se consideră că Mântuitorul și-a început activitatea pe Pământ. Ce nu aveți voie să faceți.

Ziua de 1 septembrie este Începutul Anului Bisericesc, când Iisus a mers în Nazaret să vestească cuvântul Domnului.

1 septembrie, zi cu mare însemnătate. Începutul Anului Bisericesc. Ce nu aveți voie să faceți

Începutul Anului Bisericesc, stabilit pentru toți creștinii în cadrul Sinodului I Ecumenic de la Niceea este o zi plină de însemnătate. Noul an bisericesc se mai numește Indictul, care înseamnă arătare sau poruncă. Potrivit tradiției, pentru a avea spor în tot ce faceți, pe 1 septembrie trebuie rostită următoare rugăciune:

“Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Izvorul vieții și al nemuririi, Făcătorul a toată făptura văzută și nevăzută, Care ai pus vremile și anii întru a Ta stăpânire și îndreptezi toate cu iconomia Ta cea cerească și întru tot bună, mulțumim Ție pentru îndurările minunate pe care le-ai făcut asupra noastră în toată vremea trecută a vieții noastre și Te rugăm, întru tot Îndurate Doamne: binecuvântează cununa anului ce a sosit cu bunătatea Ta și păzește pe binecredincioșii creștini români de pretutindeni, pe păstorii și învățătorii noștri”.

sf simeon stalpnicul

Este sărbătorit Sfântul Simeon Stâlpnicul

Pe data de 1 septembrie este sărbătorit cu evlavie și Sfântul Simeon Stâlpnicul. Potrivit doxologia.ro, Sfântul Simeon Stâlpnicul este cunoscut ca sfântul care a stat timp de 47 de ani în vârful unui stâlp. El a ales această cale pentru a ține piept ispitele și pentru a dobândi harul Duhului Sfânt. În această zi, spune tradiția, nimeni nu are voie să muncească. În caz contrar, s crede că se va transforma într-un stâlp de piatră.

Totodată, bătrânii spun că dacă nu e cinstit așa cum se cuvine, sfântul se supără și provoacă cutremure și furtuni. Nu în ultimul rând, tradiția spune că așa cum va fi această zi, așa va fi tot anul. Dacă ziua de 1 septembrie va fi posomorâtă, vom avea o toamnă rea și oamenii nu vor putea să-și strângă recoltele.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.