Tradiții de Crăciun de care nu ați auzit niciodată

Se spune că nici o altă sărbătoare nu se compară cu cea a Nașterii Mântuitorului, moment de mare înălțare duhovnicească. Iată câteva tradiții de Crăciun de care nu ați auzit niciodată.

Nașterea Domnului este presărată cu multe tradiții și obiceiuri păstrate din cele mai vechi timpuri. Iată câteva tradiții de Crăciun de care nu ați auzit niciodată.

Tradiții de Crăciun de care nu ați auzit niciodată

În multe din satele românești, s-a păstrat tradiția ca atunci când două persoane se întâlnesc în perioada Crăciunului să se salute într-un fel anume. Dumnezeu s-a născut va spune prima persoană, iar celălaltă răspunde Adevărat s-a născut.

În dimineața zilei de Crăciun spălați-vă cu apă în care ați pus o monedă de argint

Potrivit vechiilor superstiții, în dimineața zilei de Crăciun, toți creștinii trebuie să se spele cu apă curgătoare cu o monedă de argint. Se crede că doar astfel veți fi curați ca argintul și feriți de boli care vor merge pe vale-n jos. De asemenea, bătrânii vor freca cu usturoi pragurile casei, grajdurilor și șurilor. Dar și fruntea animalelor pentru a le feri de duhuri rele tot anul.

Lumânare pentru Hristos

Tot tradiția spune ca în noaptea de Crăciun să lăsați o lumânare aprinsă la icoana lui Iisus. În așa fel, se crede că va intra bucuria în casa dumneavoastră. De asemenea, în seara de Crăciun, fetele nemăritate își pun sub perna pe care vor dormi săpunul și pieptănul, urmând să-și viseze alesul.

Nimeni nu are voie ca din Ajunul Crăciunului și până la finalul sărbătorii să se certe, pentru că va avea noul an plin de supărări. Potrivit cancan.ro, neapărat în ajunul Crăciunului dăruiți ceva unei persoane. Altfel, se crede că nu veți avea un an prosper. Tot pentru a alunga ghinionul, împodobiți locuința cu vâsc. Dacă în Ajun nu veți mânca nimic până la prima stea de seară, atunci veți fi sănătos și veți avea noroc tot anul viitor. În plus, veți fi mult mai pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.