În aceste locuri Moș Crăciun nu ajunge niciodată

Dsacă majoritatea țărilor se bucură de prezența lui Moș Crăciun, există și anumite locuri unde acesta nu a ajuns și nu va poposi niciodată. Care este motivul?

0

Nu toată lumea îl așteaptă pe Moș Crăciun. Sunt câteva țări în care Moș Crăciun nu ajunge niciodată. Care sunt acestea?

În aceste locuri Moș Crăciun nu ajunge niciodată

Încă de acum 50 de ani, de când regimul comunist a interzis poporului orice manifestare creștină, nord-coreenii nu se bucură de venirea lui Moș Crăciun. Și nici de Nașterea Mântuitorului. Există și orașe în China unde această minunată sărbătoare e privită ca inamicul valorilor patriotice. În ceea ce privește Arabia Saudită,  chiar dacă în ultimii ani au fost date mici semne de toleranță, fundamental Islamic nu permite sărbătorirea Crăciunului.

În Somalia sărbătoarea Nașterii Domnului e interzisă

Potrivit a1.ro, la rândul său, sultanul Hassanal Bolkiah a dat o lege prin care cei care sărbătorirea Nașterii Domnului este considerată o crimă. Iar cei care îndrăznesc să facă asta riscă să fieîncarcerați pentru o perioadă de 5 ani. Pe de altă parte, non-musulmanilor li s-a dat dreptul să sărbătorească Nașterea Domnului în țară. Cu o singură condiție: să se afle în propriile comunități și cu permisiunea autorităților. Nu în ultimul rând, Somalia a decretat că atât sărbătorile de Crăciun, cât și cele de Anul Nou „amenință credința musulmană”. Prin urmare, sărbătoarea Crăciunului a fost complet interzisă în această țară africană.

Cine l-a inventat pe Moș Crăciun

Nimeni nu ști de când există Moș Crăciun, pentru că aduce cadouri copiilor de când lumea. Dar Moșul știe întotdeauna să dea fiecăruia după merite. Moșul intră în locuințe doar pe furiș, după ce copiii au adormit, coboară pe horn și lasă cadourile lângă brad. Tradiția spune că trebuie să găsească lângă brad biscuiți și lapte. Locuința Moșului se află în ținuturile reci. Primele reprezentări ale Moșului au avut loc în secolul al XIX-lea, iar specialiștii au descoperit că acesta a atins vârsta de peste 350 de ani.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata