Vladimir Putin face o propunere interesantă în care e implicată și România

Liderul de la Kremlin a mărturisit în ultimul său discurs că există câteva soluții ca grânele să ajungă la export, iar una dintre ele este să treacă prin România.

Le vom garanta trecerea pașnică în apele internaționale fără probleme

“Ei joacă la cacealma(…). Noi nu împiedicăm exporturile de grâu din Ucraina, nu împiedicăm acest lucru. Există mai multe moduri de a exporta cereale. Primul, pot fi expediate prin porturile controlate de Ucraina, în principal Odessa și porturile din apropiere din Marea Neagră.

Le vom garanta trecerea pașnică în apele internaționale fără probleme. Nu sunt deloc probleme. Ei trebuie să curețe minele și să ridice navele scufundate intenționat în Marea Neagră pentru a îngreuna intrarea în porturile din sudul Ucrainei.  Suntem pregătiți să facem asta; nu vom folosi procesul de deminare pentru a iniția un atac dinspre mare.

Am spus deja asta. Acesta este primul punct. Mai există o soluție: porturile din Marea Azov – Berdyansk și Mariupol – sunt sub controlul nostru și suntem gata să asigurăm o ieșire fără probleme din aceste porturi. Lucrăm deja la procesul de deminare și vom crea logistica necesară.”, a declarat Vladimir Putin, potrivit observatornews.ro.

Cea mai ieftină modalitate de transport ar fi prin Belarus

Pe de altă parte, Putin e de părere că cea mai simplă și ieftină modalitate de transport ar fi prin Belarus. “Este posibilă mutarea cerealelor din Ucraina pe Dunăre și prin România. Sau este posibil prin Ungaria sau Polonia. În acest caz pot apărea unele probleme de logistică. Dar asta durează doar câteva ore, asta este tot.

În cele din urmă, cel mai simplu mod este să transporte cerealele prin Belarus. Aceasta este și cea mai ieftină modalitate, deoarece de acolo poate fi expediate instantaneu în porturile baltice și mai departe, în orice colț de lume. Dar ar trebui să ridice sancțiunile impuse Belarusului. Deci, problema transportului de cereale din Ucraina nu există cu adevărat.”, a menționat Putin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata