Altă nenorocire pentru Leo de la Strehaia. N-a crezut niciodată că se poate întâmpla așa ceva

complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor,, reprezentând 150 de aparate de aer condiționat. Din nefericire pentru ei, au fost prinși tocmai când ridicau o parte din marfă. În aceste condiții, Ursu va sta un an și jumătate în închisoare.

Și mama lui Leo este tot închisă

În 2021, atât Leo cât și mama sa au fost condamnați pentru evaziune fiscală. Leo de la Strehaia a primit doi ani și jumătate, iar mama lui, Maria Mihai, a fost condamnată la doi ani în spatele gratiilor.

”În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul MIHAI ION-STELICĂ la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal.

Complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor,

Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată. II. Constată că, prin încheierea din data de 10 septembrie 2021, s-a dispus schimbarea încadrării juridice, cu privire la inculpata Mihai Maria în sensul reţinerii formei de participaţie a complicităţii (în locul celei a autoratului).

În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpata la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.48 alin.1 în ref. la art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005  (…)”, se arată în documentul oficial, potrivit portal.just.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata