S-a facut anuntul. Cand vom putea merge in vacanta in Grecia

Grecia, una dintre preferintele universale ale celor care sunt in cautare de relaxare pe timpul verii, a stabilit data cand turistii vor putea veni in vacanta. Sunt, insa, si cateva restrictii, pentru ca nu toate statele vor avea accesul liber in Grecia.

Autoritatile de la Atena au dat publicitatii o lista cu toate tarile care vor avea liber, incepand cu data de 15 iunie. Partea bună este că Romania se află printre cele 19 tări care vor putea profit la maximum de trecerea liberă in Grecia. Decizia a fost anunțată, de curand, de către ministrul Turismului, din Grecia, care a prezentat un plan de repornire a turismului, în care se vorbeste despre faptul că începând cu 15 iunie, Grecia va permite intrarea turiştilor, in prima faza, doar din cele 19 țări, pe criterii care tin de modul in care au fost afectate de criza generata in ultima perioada pe intregul glob.

Reprezentantii autoritatilor elene iau in calcul respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plaje, iar noile reguli impun şi o distanţa minimă între umbrelele turiștilor. Practic, pe o suprafaţă de 1.200 mp vor avea voie sa intre maximum 40 de persoane.

Peste 30% din PIB-ul Greciei este generat de activitatile turistice.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.