S-a redeschis Centrul Vechi al Capitalei. Care sunt regulile pentru clienți

Dupa ce românii au avut de suferit in ceea ce inseamna viata sociala, exceptand-o pe cea din mediul virtual, de astazi, 1 iunie, terasele din Centrul Vechi asteapta clientii satui de izolare si dornici de… relaxare.

Mai ceva ca in asteptarea revelionului, incepand cu ora 00:00, românii, cu precădere cei din București, au putut să-și reînceapă activitățile de relaxare, obișnuite înaintea lunii martie și foarte râvnite, din 1 iunie 2020. Și asta pentru că țara noastră a intrat astăzi în cea de-a doua etapă a relaxării, ceea ce a făcut ca terasele din Centrul Vechi să-și recapete viața cea de toate zilele. Repornirea socializării la masă implică, însă, o serie de reguli, care țin chiar și de un triaj la intrare, trasee prestabilite pentru clienți, dar și mănuși plus, obligatoriu, măști pentru personal. Pe deasupra, la o masă pot sta până la patru oameni, dar, foarte important, cu condiția de a fi respectată distanța de 1,5 metri. Există însă și o excepție, și aici vorbim despre membrii aceleiași familii. O distanță de minimum 2 metri trebuie să existe și între mesele localurilor. Acolo unde consumația se plătește la o casă de marcat, trebuie instalate renumitele panouri din plexiglas. În plus, pentru o siguranță sporită, personalul teraselor a fost intruit să nu mute meniurile, solnițele și olivierele de la o masă la alta.

sursa foto: Libertatea

În timp ce unii dintre români se distrează în centrul Bucureștiului, alții, cu chef de plimbare pe distanțe lungi și dornici de o zi de plajă, au plecat la Vama Veche, în pofida temperaturii de doar 20 de grade Celsius. Dar nimic nu mai poate sta în calea turiștilor sătui de stat acasă. Așadar, hotelierii se așteaptă la o explozie de clienți în perioada următoare.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.