Polițiștii vor avea program redus. „Rugăm hoţii să nu fure după ora 18.00!”

Situație incredibilă la IPJ Harghita. Oamenii legii vor lucra doar 12 ore, programul fiind doar până la ora 18.00.

„Rugăm hoţii să nu fure după ora 18.00!”. Conducerea IPJ Harghita a hotărât ca polițiștii să nu mai lucreze după ora 18.00, iar în weekd-end se lucrează de acasă.

Polițiștii vor avea program redus. „Rugăm hoţii să nu fure după ora 18.00!”

De acum încolo, posibil să fim puși în situația de a negocia cu hoții. Deocamdată în Harghita. Și asta pentru că cei de la conducerea IPJ Harghita au hotărât ca polițiștii să-și desfășoare activitatea doar până la ora 18.00. Potrivit retetesivedete.ro, programul va fi de 12 ore, de la 6.00 la ora 18.00.

În week-end, programul va fi și mai lejer, pentru că se va lucra de acasă. Puși într-o situație fără precedent, Sindicatul polițiștilor Europol a sesizat conducerea Poliţiei Române. Totodată, Sindicatul Europol au publicat și câteva mesaje ale șefilor de la IPJ Harghita.

”Echipele operative pe judiciar, o.p. şi criminalistică asigură evenimentele sâmbătă şi duminică de la domiciliu. Nu se mai vine la muncă sâmbătă şi duminică”, se arată într-unul din mesajele postate de Europol pe Facebook.

Dacă infractorii vor fi nesimțiți, polițiștii vor fi chemați de acasă

Dar mesajele nu se opresc aici. S-au găsit soluții și pentru infractorii care devin nesimțiți “și nu vor înțelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus”. În cazul în care  “vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ș.a.m.d., polițiștii vor fi chemați de acasă să intervină”, notează Europol. Cei de la Europol au rămas pur și simplu fără cuvinte și încearcă să înțeleagă care sunt interesele din spatele acestei decizii cel puțin ciudate.

”Acest model de «menegeri», (…) își bat joc de polițiștii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcați în uniform. Pentru ca atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz. Dar demonstrează că siguranța cetățeanului este un deziderat de fațadă. (…) Nu știm care sunt interesele din spatele acestei decizii. Sau cine nu vrea polițiști în serviciu după ora 18.00 și în weekend. Însă suntem convinși că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea și exploatează materialul lemnos în mod fraudulos. Principala îndeletnicire din zonă”, spun cei de la Europol.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.