26 27

A fost una dintre cele mai mari cântărețe ale României. A fost îngropată de vie

O voce ca a ei nu se mai naște niciodată. Întotdeauna a pus suflet în tot ce a făcut, dar a avut o moarte greu de descris în cuvinte. A fost îngropată de vie.

A fost îngropată de vie la doar 42 de ani. Mai mult, moartea sa a șocat, pentru că s-a întâmpla chiar în timpul unui eveniment.

A fost una dintre cele mai mari cântărețe ale României. A fost îngropată de vie

La 13 mai 1979 a murit una dintre cele mai talentate și mai iubite cântărețe de muzică populară pe care le-a avut România. E vorba de Ileana Sărărăroiu. Potrivit ciao.ro, moartea sa a fost una care a șocat, pentru că artista și-a găsit sfârșitul pe scenă, în timp ce cânta la o nuntă. Atunci, artista s-a prăbușit pe scenă, spre disperarea mirilor și a nuntașilor.

”La ora stabilită a sosit cu soţul său, Mircea Câmpeanu, cu o Dacie albă. Elegant îmbrăcată, aşa cum o vedeam la televizor, a urcat imediat pe scenă. Avea o rochie lungă, bleu, şi un pardesiu negru cu alb, în motive populare. Părul negru, lung, era strâns în coadă cu o coroniţă cu flori. Mi-aduc aminte că s-a plâns că este obosită şi că ar dori o cafea”, a relatat pentru adevarul.ro cu ani în urmă Liliana Ispas, mireasa de la acea nuntă.

Citește și  Alina Pușcaș are probleme de sănătate. Prin ce chin trece prezentatoarea: ”Dureri serioase…”

Ultima melodie interpretată a fost O bătrână într-o gară

Tot fosta mireasă povestește că a rugat pe cineva să-i facă o cafea pentru a avea energia necesară să cânte. Ileana Sărăroiu ar fi trebuit să cânte câteva ore la nuntă, dar s-a oprit doar după 45 de minute. Ultima melodie interpretată a fost O bătrână într-o gară. „Atât a consumat, doar o cafea, după care a cântat neîncetat 45 de minute. Ar fi trebuit să susţină un program de 3-4 ore. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru.

ileana sararoiu

Soarta a avut alte planuri cu ea. (…) Chiar lângă ea se afla proprietarul salonului unde avea loc petrecerea. Omul, când a auzit că nu se simte bine, a sprijinit-o să coboare de pe scenă. Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-a spus. De aici a intervenit nenorocirea. Ştiu că nu a mai fost conştientă nici o secundă. Și că şi-a dat sufletul până la ieşirea din comună, în ambulanţa care fusese alertată s-o transporte la spitalul din Călăraşi”, a mărturisit femeia.

Citește și  Misterele Tunelului secret al reginei Maria

Când a fost înmormântată, se afla în moarte clinică

Un șoc a fost și declarația Mariei Dragomiroiu, cea mai bună prietenă a Ilenei Sărăroiu. Acesta a spus atunci că s-a presupus că aceasta ar fi fost îngropată de vie, pentru că s-ar fi aflat în moarte clinică. „În jurul mortii ei s-au tesut o mulțime de legende. A fost adusă la capela Cimitirului „Sfânta Vineri” din București.

După o săptămână, fratele și soțul Ilenei Sărăroiu au deshumat-o, întrucât mormantul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului. S-a făcut o altă groapă pe aleea principală și la o săptămână a fost mutat acolo sicriul. La ora 5 și jumătate dimineața, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu și cu părul smuls. S-a presupus că artista ar fi fost înmormântată de vie, deci se afla în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată!”, a spus Maria Dragomiroiu.

Citește și  Nicole Cherry, secretul unei siluete perfecte la scurt timp după naștere. La ce soluție incredibilă a apelat vedeta