A murit Maradona. Doliu mondial. A fost Dumnezeul Argentinei

O lume întreagă e în șoc. A murit Maradona. Cel mai mare fotbalist al lumii s-a stins la 60 de ani.

Cea mai cutremurătoare veste vine din Argentina. A murit Maradona. Acesta s-a stins în urma unui infarct la doar câteva zile după ce a împlinit 60 de ani.

A murit Maradona. Doliu mondial. A fost Dumnezeul Argentinei

Legenda fotbalului mondial, argentinianul Maradona a murit acasă, la doar două săptămâni după ce a suferit o operație pe creier pentru eliminarea unui cheag de sânge. Inițial fusese internat la începutul lunii la spitalul din La Plata, suferind de anemie și deshidratare. Apoi a fost transferat la o clinică din Olivos pentru intervenția la creier. Ciudat este că medicii au spus în acel moment că se recuperează uimitor de repede.

A fost cunoscut pentru dependența de droguri și alcool

Maradona a știut să dribleze viața. Acesta a fost cunoscut pentru lupta pe care a dus-o atât cu dependența de droguri cât și cu cea de alcool și depresie. Una dintre cele mai controversate figuri ale lumii sportului, Maradona a fost suspendat din activitate pentru 15 luni, în 1991, în Italia.

diego maradona

În acel moment fusese depistat că a consumat cocaina. Trei ani mai târziu, în 1994, Maradona a fost trimis acasă de la turneul final al campionatului mondial de fotbal din Statele Unite, după ce a folosit efedrină. După ce s-a retras, la doar 37 de ani, Diego Maradona a avut mari probleme de greutate cauzate în special de abuzul de cocaină.

A împărțit cu Pele titlul de judecătorul secolului decernat de FIFA

Potrivit stirileprotv.ro, considerat de lumea fotbalului cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, geniul Diego Maradona a împărțit cu Pele titlul de jucătorul secolului decernat de FIFA. Maradona a jucat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri.

De asemenea, Diego a participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal FIFA, incluzând Cupa Mondială din 1986. Atunci a fost căpitanul echipei și a condus Argentina spre titlul final. În ultimul act a învins Republica Federală Germană și a câștigat Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun jucător al turneului. A strâns 91 de selecții pentru naționala Pumelor (1977-1994), tricoul Argentinei fiind, după cum a declarat chiar el, cea mai mare bucurie a vieții. Argentina e în stare de șoc. Lumea întreagă e în stare de șoc. Rămas bun, Maradona!

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.