Aceste cadouri nu trebuie dăruite de Moș Nicolae

Ocrotitorul copiilor, al femeilor necăsătorite și al celor nevoiași, sfântul Nicolae este sărbătorit cu cinste și slavă pe 6 decembrie. Ce cadouri nu trebuie să dăruiți în această zi.

În fiecare an, în noaptea din 5 spre 6 decembrie, copiii cuminți care își curăță ghetuțele, primesc daruri de la Moș Nicolae. Ce cadouri nu trebuie să dăruiți atunci.

Aceste cadouri nu trebuie dăruite de Moș Nicolae

Potrivit tradiției populare, odată cu ziua Sfântului Nicolae se instalează iarna. Atunci, Moș Niculae își va scutura barba și va ninge pentru prima dată. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, se spune că Moșul a întinerit și vom avea o iarnă blândă.

Cei mici care își curăță ghetuțele și pantofii vor primi daruri în dimineața zilei de 6 decembrie. Micuții care au fost obraznici, se spune că vor primi o nuielușă de măr care se va pune în apă. Dacă aceasta va înmuguri, e semn că Moș Nicolae i-a iertat. Tot tradiția spune că atunci când cerurile se deschid, Sfântul Nicolae poate fi văzut cum stă în dreapta Domnului.

Citește și  Mirela Vaida nu mai suportă comportamentul Biancăi Drăgușanu și ia atitudine. „Dacă ești divă… ești mult peste și nu stai la discuții cu plebea”

sfantul nicolae

Nu oferiți niciodată obiecte ascuțite sau de culoare neagră

Din cele mai vechi timpuri se știe că nu se oferă niciodată drept cadou obiecte ascuțite sau de culoare neagră, potrivit digi24.ro. De asemenea, nu se recomandă să dați cuiva în dar produse de machiaj sau bijuterii. Se crede că acestea aduc ghinion celui care le va folosi.

Mana Sfântului Nicolae

Chiar dacă data morții Sfântului nu se cunoaște cu exactitate, se crede că a trecut la cele veșnice între anii 340-350 după Hristos. În anul 1087, moaștele Sfântului au ajuns în Italia, la Bari, unde sunt depuse într-o criptă. Mormântul este săpat la aproximativ doi metri sub pământ, tocmai pentru a fi protejat de profanări.

De acolo, se spune că izvorăște un fel de aghiasmă, un lichid incolor, care poartă denumirea de Mană. Tradiția spune ca episcopul să extragă o seringă din această Mană odată pe an. Lichidul va fi ulterior amestecat cu apă și împărțit credincioșilor. La biserica Sfântul Gheorghe Nou din București se găsește o parte din mâna dreaptă a Sfântului Nicolae.

Citește și  Noi detalii în cazul tinerei care s-a sinucis alături de cei doi copii. Soacra tinerei face dezvăluiri uluitoare

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.