Acestea sunt florile care nu trebuie să lipsească de la icoanele din casă

În orice casă de oameni credincioși, la loc de cinste se vor afla mereu icoanele Maicii Domnului și ale Mântuitorului. Acestea sunt florile care nu trebuie să lipsească niciodată de la icoane.

Vă plac icoanele, dar oare știți cu ce fel de flori trebuie să le împodobiți la marile sărbători și numai? Acestea sunt florile care trebuie să stea mereu la icoanele Maicii Domnului și ale Mântuitorului Hristos.

Acestea sunt florile care nu trebuie să lipsească de la icoanele din casă

Se spune că florile de la icoane vorbesc de bogăţia sufletelor care le-au dăruit, jertfă din darul frumuseţii oferit omului de Dumnezeu. Din cele mai vechi timpuri, florile de crin sunt asociate cu dragostea și puritatea Maicii Domnului. De aceea, atât în bisericile ortodoxe cât și în cele catolice, acestea sunt așezate la icoanele Maicii Domnului. În plus, la icoane trebuie să fie mereu pus busuiocul, în orice moment al anului, dar mai ales de Bobotează.

Nu trebuie să vă lipsească din casă busuiocul sfințit

De asemenea, credincioșii știu că nu trebuie să se lipsească din casă busuiocul sfințit. Acesta protejează locuința, familia dar și sănătatea. Nu în ultimul rând, după Rusalii icoanele sunt împobodite cu frunze de nuc, întrucât acesta este un simbol al vitalității, sănătății și al rezistenței. Totodată frunzele de salcie se mai țin la icoane frunze de salcie luate de la biserică în Săptămâna Patimilor, după slujba de Florii.

Dăruiți flori bisericii

Potrivit ziarullumina.ro, sfinții părinți ne îndeamnă ca ori de câte ori avem ocazia să aducem o floare la biserică și să punem la icoane. Acolo veți găsi vase pregătite care așteaptă să fie umplute cu dragoste. Alegeți flori de sezon, care au totodată și un efect calmant care alungă stresul. În altă ordine de idei, trebuie să fiți foarte atenți atunci când cumpărați icoane. Aceste trebuie achiziționate de la biserică. Nu veți cumpăra falsuri, sunt sfințite și veți permite și sfântului lăcaș să se dezvolte.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.