Alegeri locale 2020. Bucureștenii, cea mai slabă prezență din România

Alegeri locale 2020. Locuitorii din București au fost chemați duminică pentru a-și alege atât primarul general, cât și primarii de sector, Consiliul local și Consiliul general.

Alegeri locale 2020. Secțiile de votare s-au deschis la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00.

Alegeri locale 2020. Potrivit Exit Poll, la ora 15.00, în București a fost cea mai slabă prezență la vot din România.

Este vorba de un procent de 20.39%. Au votat până acum 370.994 persoane. Un număr de 362.932 au fost pe listele permanente, 7.508 pe listele suplimentare si 554 la urna mobilă. Potrivit sondajului IRSOP, pe primul loc se situează Gabriela Firea, cu un procent de 42%, urmată de Nicușor Dan cu 35%. Traian Băsescu se află pe locul al treilea, cu 15%, urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 3%.

Cu ce s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la vot

Soția președintelui României, Carmen Iohannis, a ales ca la aceste alegeri să voteze la Sibiu.Ca de fiecare dată, Carmen Iohannis a atras atenția cu ținuta pe care a purtat-o. Pentru alegerile locale din acest an, aceasta a purtat o rochie vaporoasa rosie, cu pete albastre și un pulover subtire deasupra. Prima doamna  a ales și o pereche de sandale negre, cu toc gros.

carmen iohanniv vot 2020

 

Gabriela Firea a votat la altă oră decât cea anunțată

În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, aceasta a primul alegător care a mers la secția de votare amenajată la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița. Potrivit digi24.ro, ea a venit la ora 7.00, cu trei ore mai devreme decât cea anunțată în programul PSD. Firea a ales să facă transmisie live pe facebook cu momentul votului.

După ce și-a exprimat votul, aceasta a lăsat un mesaj: „Am votat dis-de-dimineață. Mă bucur că am ajuns și de această dată să fiu primul votant din această secție. Am votat cu gândul la toți copiii din București, la toți tinerii, la toți adulții și la bunicii noștri. E adevărat, ne dorim cu toții investiții în infrastructură, combaterea poluării, investiții foarte mari în toate spitalele, în școli, dar cei mai importanți sunt oamenii și oamenii trebuie să fie pe primul loc”.

Unde a votat Traian Băsescu

Și Traian Băsescu a preferat să meargă la vot tot la primele ore ale dimineții. Alături de fostul președinte al României s-a aflat soția sa, Maria Băsescu. „Am votat, cred că bucureştenii vor reuşi să dea vot util pentru ei. Deocamdată, televiziunile i-au sfătuit să dea vot util pentru partide. Eu îi sfătuiesc să dea un vot util pentru ei, să aleagă pe cel care poate schimba lucrurile în Bucureşti. Le doresc o zi bună bucureştenilor”, a declarat Băsescu, la ieşirea de la urne.

traian basescu vot 2020

Ce mesaj a transmis Nicușor Dan

După ce a votat, candidatul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a scris un mesaj pe pagina sa de facebook. Acesta spune că a primi reclamații din partea alegătorilor. „Am primit sesizări din partea alegătorilor că se descurcă mai greu cu buletinul de vot pentru primar. Vă reamintesc că pe buletinul de vot pentru Primarul Municipiului București: Candidații independenți nu au siglă electorală, ci mențiunea candidat independent. Cei patru candidați independenți ne regăsim la finalul listei, paginile 2 și 3. Căutați cu răbdare și alegeți candidatul preferat! Este important să distribuiți acest mesaj pentru a-i ajuta pe cei care merg la vot!”, a scris Nicușor Dan pe rețeaua de socializare.

Soția lui Nicușor Dan a primit flori

La ieșirea din secția de votare, un bărbat i-a dat un buchet de flori soției lui Nicușor Dan. Acesta a spus totodată că „Nu toți bărbații fac femeile panarame”. În urmă cu câteva zile, Nicuşor Dan a declarat că la alegerile locale de duminica aceasta se va da ”o luptă de valori” în care el nu vrea să-i spună fetiței sale că ”o panaramă este mare vedetă”. Dan a mai spus că “fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie”.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.