Anul acesta vom avea mai puține zile de Crăciun

Mai sunt doar două luni și vom sărbători din nou nașterea Mântuitorului. De data aceasta însă, nu suntem la fel de norocoși ca în anii trecuți. Vom avea mai puțin zile de Crăciun.

În 2020, românii vor avea mai puține zile de Crăciun. Anul acesta, această sărbătoare cade într-o zi de vineri.

Anul acesta vom avea mai puține zile de Crăciun

Mult a fost, puțin a mai rămas și ne vom bucura din nou de luna decembrie, vin fiert, cozonaci și bradul de Crăciun. Doar că în acest an vom avea mai puține zile libere. Potrivit huff.ro, în 2020, marea sărbătoare a nașterii Domnului cade într-o zi de vineri. Acum, Crăciunul cade într-o zi de vineri. Astfel că din cele două zile libere legale acordate de stat, doar una va pica în cele cinci zile lucrătoare. Anul trecut, Crăciunul a căzut într-o zi de miercuri, iar românii s-au bucurat de două zile libere de la stat. Adică 25 și 26 decembrie. Vestea bună este însă că românii se vor bucura de un weekend prelungit, respectiv vineri, sâmbătă și duminică.

Când va fi Crăciunul în următorii doi ani

Potrivit specialiștilor, în anul care vine vom sărbători Crăciunul într-o zi de sâmbătă, iar în 2022, nașterea Domnului va fi duminică. Anul acesta, români au avut 15 zile libere, dintre care 11 au fost în timpul săptămânii. Potrivit protv.ro, nu toată lumea poate beneficia de zile libere de sărbători, în funcție de domeniul în care muncește.

Potrivit Codului muncii, angajații care nu pot beneficia de liberele legale trebuie să primească compensații în zile libere, acordate în următoarele 30 de zile de către angajator. Dacă nu se acordă zile libere, angajații beneficiază de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru. Până în momentul de față, în 2021, există tot 15 zile libere declarate prin lege.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.