Apelul disperat al părintelui Nicolae Dima. Fiica lui, Ecaterina, nu s-a mai trezit din comă după operația pe creier

Fiica iubitului preot Nicolae Dima a fost transportată la o unitate spitalicească din Germania, acolo unde așteptările ca ea să-și revină cresc vertiginos. Asta după ce micuța nu s-a mai trezit după operația pe care a suferit-o pe creier. Duhovnicul de la Biserica Sfântul Nicolae din București a plecat în Germania, la o unitate medicală din Dresda, specializată în neurologie pediatric. Acolo, fiica lui va face tratamentul care se impune pentru ca ea să fie bine. Micuța Ecaterina nu s-a trezit din comă nici acum după dificila operație, pe care a avut-o la jumătatea lunii noiembrie. Dincolo de asta, costurile au fost colosale, însă, acum, banii contează mai puțin. Clinica medicală din Germania a estimat prețul pentru o astfel de intervenție și a solicitat un avans de peste 450.000 lei, din costul total de peste 1.000.000 lei, în funcție de cum evoluția stării de sănătate a Ecaterinei.

Citește și  A murit cea mai bătrână persoană din lume. Japoneza avea 119 ani

Pe de altă parte, preotul Vasile Ioana a vorbit despre starea de sănătate a fiicei lui Nicolae Dima, de la Biserica Biserica Sfântul Nicolae. Acesta a mărturisit că a spovedit-o și împărtășit-o pe Ecaterina, iar pulsul micuței a scăzut imediat după aceea. Iată declarația lui Vasile Ioana:

„Părintele Nicolae a plecat în Germania cu mari așteptări. Vindecarea e un proces foarte greu. Acolo, medicii nu l-au mai menajat, acolo nu mai e nimeni să se poarte cu el ca prieten, ca frate. Acolo i-au spus, „facem recuperare, dar nu vă putem da nicio speranță. Vom vedea!“.

Părintele Vasile Ioana susține că a binecuvântat-o și a observat diferențe mari de puls, pe parcursul momentului.

‘Eu am spovedit-o pe Ecaterina, am văzut-o, am binecuvântat-o, am văzut că este conștientă într-un anumit fel, dar nu se poate exprima, am împărtășit-o și avea pulsul 138. Când i-am dat Trupul și Sângele Domnului și i-am făcut rugăciunea și am pus mâna pe capul ei, imediat pulsul s-a dus la 133, apoi la 118, apoi la 107 și în final la 98. Am văzut cum a lucrat împărtășania în trupușorul ei, pe aparat, cum a coborât pulsul și s-a liniștit copila când am împărtășit-o.

Citește și  Matilda Pascal Cojocărița, dezvăluiri teribile. Adevărul despre relația cu fostul soț

Am vorbit, i-am pus mâna pe frunte și i-am spus că suntem cu ea, dar nu comunică. Aparatele ne-au arătat că a primit Trupul și Sângele Domnului și că s-a liniștit, dar încă nu comunică. Pentru că e așa de greu, părintele așteaptă ca ea să fie conștientă cât mai repede și trezirea aceasta pe care o așteptăm toți nu se petrece. E foarte greu pentru dânsul.

Avem nevoie de rugăciunile dumneavoastră și am să vă rog, după sărbători, să ținem post și lunea. Rămâneți în rugăciune cu durere, în rugăciune puternică. Medicii i-au spus lucrurile mai direct decât aici în România și îi e greu să o vadă așa pe fetița lui. Dumnezeu să vă binecuvânteze“, a declarat părintele Vasile Ioana.