Astăzi este Ziua Crucii. Ce nu aveți voie să faceți, sub nici o formă

Ziua de 14 septembrie este una importantă pentru toți creștinii, pentru că se sărbătorește Ziua Crucii sau Înălțarea Sfintei Cruci. Ce nu aveți voie să faceți, sub nici o formă.

Ziua Crucii, cinstită pe 14 septembrie, este una plină de tradiții și obiceiuri. Ce nu aveți voie să faceți astăzi.

Astăzi este Ziua Crucii. Ce nu aveți voie să faceți, sub nici o formă

Sărbătoare mare, Ziua Crucii aduce cu sine o mulțime de tradiții și obiceiuri. Ce nu aveți voie să faceți astăzi? Potrivit tradiției, nu e bine să fie consumat usturoi, prune, nuci sau pește. Pe de altă parte, ar fi bine dacă ați putea să țineți post negru, pentru a vă curăța atât sufletul, cât și trupul. De asemenea, nu e bine să se lucreze, pentru a nu atrage primejdiile în casă. Potrivit spynews.ro, dacă în această zi vor fi tunete, atunci oamenii vor avea parte de o toamnă lungă. Tot tradiția spune că ciorile adunate pe gard, anunță apariția brumei.

ziua crucii

Sfânta Cruce este scoasă din altar

Tot astăzi, în bisericile ortodoxe din România, preoții vor scoate Sfânta Cruce din altar și pusă în mijlocul lăcașului sfânt. Credincioșii se strâng și vor rosti Doamne ajută, împreună cu preotul. Sfânta Cruce va fi pusă apoi pe iconostas unde va rămâne până pe data de 21 septembrie.

Rostiți această rugăciune pentru a avea parte de iubire

Tot de ziua Sfintei Cruci, se rostește o rugăciune specială, pentru a avea parte de multă iubire. De asemenea, această rugăciune va alunga duhurile necurate de la casă și va goni toți dușmanii. Iată textul rugăciunii:

„Să învie Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui și să fugă de la față Lui cei ce-L urăsc pe Dansul. Să piară, cum piere fumul, cum se topește ceară de față focului, așa să piară diavolii de la față celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii și zic cu veselie.”

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.