Autoritățile au hotărât. Școala va începe pe 14 septembrie

După o întâlnire cu premierul Orban și mai mulți miniștri, Klaus Iohnnis a hotărât. Școala va începe pe 14 septembrie.

Dacă până acum copiii s-au bucurat de o vacanță prelungită, acum vor trebui să se pregătească de școală. Aceasta va începe pe 14 septembrie.

Autoritățile au hotărât. Școala va începe pe 14 septembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 5 august, că școala va începe pe 14 septembrie. Asta înseamnă că elevii vor merge la școală fizic. Totuși, autoritățile au elaborat trei scenarii, verde, galben și roșu. Scenariul pentru fiecare școală urmează să fie stabilit de autoritățile locale. ”Aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în şcoală. Felul în care va funcţiona fiecare unitate şcolară va fi decis local.

Deci decizia se descentralizează la nivel de judeţ şi în funcţie de situaţia concretă locală se va decide dacă va funcţiona după scenariul 1 – verde, scenariul 2, galben cu risc mediu sau scenariul 3, roşu, care înseamnă că şcoala se închide de tot. Pentru fiecare judeţ Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia privind scenariu.

Citește și  Carmen Iohannis a fost criticată de foștii elevi

tablete

Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală. Pentru fiecare judeţ Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia privind scenariul. „Decizia dacă elevii merg la şcoală sau învaţă online se ia pentru fiecare şcoală în parte la nivel de judeţ, sigur, la propunerea şcolii și a Inspectoratului Școlar”, a declarat preşedintele Iohannis.

Vor fi date 250.000 de tablete

În plus, autoritățile au anunțat că vor da copiilor și 250.000 de tablete. Potrivit Edupedu.ro, cei care le vor primi trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Elevii trebuie să provină dintr-o familie defavorizată și un membru al familiei să nu aibă vreun telefon cu Internet. Pentru asta, părinții vor da o declarație pe propria răspundere. De asemenea, vor primi tablete cei care au venit cu familia din diasporă, dar nu au posibilitatea unui telefon cu Internet. Tabletele vor fi folosite doar de cei care le primesc și nu vor fi împrumutate.

Citește și  Bianca Drăgușanu își deschide școală de dive

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.