Aveți grijă cum vă comportați cu animalele de companie. Sunt purtătoare de boli

Chiar dacă nu toți agenții infecțioși ai animalelor de casă se transmit la om, animalele de companie sunt purtătoare de boli.

Indiferent cât de mult vă iubiți prietenii blănoși, trebuie să fiți conștienți de faptul că animalele de companie sunt purtătoare de boli.

Aveți grijă cum vă comportați cu animalele de companie. Sunt purtătoare de boli

Orice iubitor de animale adoră să-și mângâie patrupedul favorit, însă acest lucru trebuie făcut întotdeauna cu măsură. Și asta pentru că se poate alege cu mâncărimi sau roșeață, provocate de paraziții externi ai animalului. Micozele sunt o boală frecventă transmisă nu numai de câini și pisici, dar și de hamsteri sau drăgălașii purceluși de India. Boala este o ciupercă care se manifestă prin plăci albicioase ce se localizează mai ales pe mâini și antebrațe.

papagali

Femeile însărcinate se pot infesta cu toxoplasmoză

Cu toții știm ce influență pozitivă are un animal de companie asupra unei femei însărcinate. Însă aceasta trebuie să aibă mare grijă întrucât se poate infesta cu toxoplasmoză. Adiă un parazit ce se dezvoltă în intestinul subțire mai ales al pisicuțelor și este eliminat în excremente. Cea mai bună soluție pentru a preîntâmpina o astfel de problemă este ca nisipul acesteia să fie schimbat chiar și de două ori pe zi, folosind întotdeauna mănuși.

Peștii ne pot îmbolnăvi de salmonella

E minunat ca după o zi obositoare de muncă să priviți peștii multicolori din acvariu, nu-i așa? Aveți mare grijă pentru că și aceștia pot transmite boli, în special salmonella, infecție care se manifestă prin diaree și febră mare. Iar acvariul este un mediu propice dezvoltării acestor bacterii.

În ceea ce-i privește pe papagali, specialiștii afirmă că atunci când un papagal tușește, poate transmite boala numită psittacoza ale cărei simptome sunt febra mare și tusea seacă. Nu în ultimul rând, potrivit dcmedical.ro, animalele care nu sunt vaccinate de rabie pot face această boală. În acest caz, vă puteți simți rău și veți avea putea stări febrile. Ulterior, e posibil să fiți nervoși și să aveți insomnii. În aceste condiții, e important ca imediat să cereți ajutor medical, nu uitați că rabia poate ucide în câteva zile dacă nu primiți medicamentele potrivite.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.