Aveți gunoi în curte? Puteți plăti până la 40.000 de lei amendă

Potrivit unei legi noi, reprezentații primăriei pot intra în curtea dumneavoastră dacă nu gunoiul nu-l aruncați. Atenție! Puteți plăti până la 40.000 de lei amendă.

Veți putea scoate din buzunar chiar și suma de 40.000 de lei dacă primăria va găsi în curte mormane de gunoi.

Aveți gunoi în curte? Puteți plăti până la 40.000 de lei amendă

Începând cu data de 28 noiembrie, cine are gunoi în curte va plăti amendă. Ba chiar una substanțială, adică între 1000 și 2000 de lei pentru persoane fizice. În cazul firmelor, situația e mai complicate, sancțiunile pornind de la 20.000 de lei și ajungând la 40.000 de lei. Proprietarii vor primi acasă nota de plată care, din câte se observă, e usturătoare.

Primăria poate intra cu forța în curte

Potrivit noii legi, primăria nu vă mai roagă ca până acum să vă faceți curat în curți. Reprezentații instituției vor intra cu forța și vor începe să adune mormanele de gunoaie. Mai mult, curțile vor fi și dezăpezite iar pomii defrișați. Ulterior, proprietarii se vor trezi cu nota de plată pentru serviciile prestate. Sigur că sunt mulți proprietari care nu văd deloc cu ochi bună această decizie, dar vor trebui să se supună legii.

Amenzile vor crește și pentru persoanele care aruncă gunoaie în locuri nepermise

Garda de Mediu spune că vor fi amenzi mari și pentru cei care aruncă gunoaie în locuri nepermise. Vor scoate bani din portofel și șoferii care aruncă gunoaie de la volan opresc mașina în loc nepermis. Aceștia vor putea avea parte și de o altă belea: pot rămâne chiar și fără mașină.

Vor putea fi reparate și fațadele clădirilor istorice

“Este o măsură nouă, într-adevăr, o măsură complementară de confiscare a autoturismelor. De aceea atragem atenţia celor pe care o să-i identificăm în trafic că le vom confisca autoturismele – ce se întâmplă cu ele mai departe – sunt rechiziţionate de către noi”, a declarat Cătălin Tutilescu, comisar şef Garda de Mediu Mehedinţi pentru playtech.ro. Totodată, legea  permite și repararea fațadelor clădirilor istorice care au fost lăsate astfel de proprietari. Și în acest caz, factura se duce tot la proprietari.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.