Borșul vindecă astmul sau sinuzita

Cum toamna și-a intrat în drepturi, nici bolile de sezon ca bronșita, astmul sau sinuzita nu stau cuminți. Ce remediu le stopează? Cu siguranță, borșul.

Vă chinuie astmul sau sinuzita? Cel mai bun remediu al toamnei este borșul. În plus, acesta ține deoparte și oboseala cronică.

Borșul vindecă astmul sau sinuzita

Dacă suferiți de astm sau sinuzită, consumați două căni de borș zilnic, atât pentru vindecare cât și pentru a preîntâmpina agravarea bolii sau recidivele. Se fac cure de trei săptămâni, timp în care borșul se administrează cu un sfert de oră înainte de masă. Licoarea este o adevărată minune și în ceea ce privește tuberculoza, dovedindu-se un adjuvant de excepție, deoarece substanțele active conținute de borș blochează dezvoltarea bacililor care provoacă maladia. În acest caz bolnavilor li se recomandă să bea în fiecare zi o jumătate de litru de borș, pe stomacul gol, înainte de mesele principale.

Cel mai bun leac pentru oboseala cronică

În cazul celor care suferă de alcoolism sau au băut peste măsură, borșul este un leac excepțional.  Pentru a scăpa de mahmureală și simptomele specifice acesteia, adică  amețeala, durerea de cap și senzația de vomă este de ajuns să consumați un litru de borș. Mai mult, cine este dependent de alcool și consumă borș frecvent, scapă de această meteahnă. Nici oboseala cronică nu rămâne nepedepsită când borșul intervine. Pentru regivorarea rapidă a organismului și a sistemului nervos se recomandă o jumătate de litru de borș.

Efect de purificare

Potrivit frunza-verde.ro, în Bucovina, înainte să se intre în post sau înainte de mesele de sărbători există tradiția ca toate femeile să clătească vasele și tacâmurile în borș. Apoi acestea erau binecuvântate cu semnul crucii, ca să fie „spălate toate relele”. În caz de ingestie sau vomă, se bea zilnic înainte de masă o jumatate de pahar – un pahar de bor.. Acest tratament este contraindicat în dispepsia acidă. Dacă vreţi să fiţi în formă, beţi câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.