26 27

Britanicii sunt în doliu. A murit Regina Elisabeta

Una dintre cele mai respectate figuri din lume, Regina Elisabeta a II-a, a trecut la cele veșnice, la vârsta de 96 de ani. Ultima sa apariție publică a fost acum două zile, când a numit premierul Marii Britanii.

Cu puțin timp în urmă, Palatul Buckingham a făcut tristul anunț. Palatul Buckingham a făcut anunțul oficial: Regina Elisabeta a II-a a murit: „Regina a murit liniștită, la Balmoral, în această după-amiază. Regele și regina consoartă (n.r. – Prințul Charles și Camilla”) vor rămâne la Balmoral în această seară și vor reveni mâine la Londra”.

Charles este noul rege al Marii Britanii

Imediat după moartea mamei sale, prințul Charles, devenit noul rege al Marii Britanii, a făcut joi o declarație tulburătoare. ”Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristeţe pentru mine şi pentru toţi membrii familiei mele.

Citește și  Verișorul lui Emi Pian spune adevărul. Cum a fost omorât fostul lider al clanului Duduianu

Plângem profund trecerea în nefiinţă a unei Suverane preţuite şi a unei Mame foarte iubite. Ştiu că pierderea ei va fi profund resimţită în întreaga ţară, în Regate şi în Commonwealth, precum şi de nenumărate persoane din întreaga lume.
În această perioadă de doliu şi de schimbare, familia mea şi cu mine vom fi alinați şi susţinuţi de respectul şi de afecţiunea profundă pe care i-o purtam Reginei”, a spus Charles.

Ce mesaj a trimis Gabriela Firea

Singurul ministru femeie din Guvernul României, Gabriela Firea, a dat un mesaj de condoleanțe. „Regina Elisabeta a fost un model! 96 de ani de viață și 70 de ani în slujba unei națiuni.

Cele nouă decenii, capitole întregi din istoria întregii lumi, s-au încheiat astăzi demn, așa cum a trăit toți cei 96 de ani Majestatea Sa. Un popor întreg este în suferință și o lume e în doliu. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, scrie Gabriela Firea, pe Facebook.

Citește și  Fosta iubită a lui Costin Mărculescu spune motivul despărțirii de actor: M-a pus să fac avort

Și Casa Regală a României a transmis un mesaj de condoleanțe

La scurt timp după aflarea decesului, Margareta a României a transmis un mesaj de condoleanțe. “Majestatea Sa Margareta a României și Alteța Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Deîndată ce Secretariatul Regal va primi instrucțiuni de la Custodele Coroanei, vom reveni cu detalii, scrie în comunicatul oficial”.