Calvarul lipsei căldurii și apei calde continuă pentru bucureșteni. Nicușor Dan anunță sute de avarii

De mai bine de 10 luni, bucureștenii se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită. Lisa apei calde și a căldurii. Calvarul va dura mult și bine, Nicușor Dan anunțând sute de avarii.

Sute de avarii la apă caldă și căldură. Cu acest lucru se vor confrunta bucureștenii în perioada următoare, spune Nicușor Dan.

Calvarul lipsei căldurii și apei calde continuă pentru bucureșteni. Nicușor Dan anunță sute de avarii

Zeci de mii de bucureșteni tremură în case, iar autoritățile dau vina una pe alta, spune protv.ro. Ce s-a întâmplat recent? “O pompă de la CET Sud a crăpat în noaptea de vineri spre sâmbătă”, a declarat primarul general Nicuşor Dan. Nici acesta nu a făcut nimic altceva decât să spună că pompa era din anii ’60 şi nu a putut fi modernizată. Motivul? ELCEN nu a putut lua bani europeni pentru că era în insolvenţă. Se pare că pompa a fost reparată, însă acum există o inerție a sistemului. În concluzie, oamenii se pot îmbolnăvi în continuare de frig…

În această iarnă vor fi 10-20 de avarii zilnic

Acum, ELCEN a ieșit din insolvență și va primi de la primărie 20 milioane de lei.
“Nu poţi să înlocuieşti o sută de metri de conductă, pentru că laşi un număr de blocuri, o săptămână-două, fără apă caldă, ceea ce nu se poate iarna. Vara se poate, oamenii înţeleg că ai de făcut nişte lucrări, dar iarna nu se poate”, a spus Nicuşor Dan, la Palatul Victoria. Tot edilul a spus că în această iarnă vor fi 10-20 de avarii zilnic. ″Într-un an – date oficiale – noi am avut 1.700 de avarii – în cursul anului 2019. Acum, acest indicator al apei de adaos ne spune că suntem cu 50% mai rău decât în 2019. Deci, în iarna asta o să avem din nou sute de avarii, de ordinul 10 – 15 – 20 pe zi. Chestiunea este că, existând mai multe echipe, o să intervenim la avarii mai repede. Şi, mai mult, în anumite zone pe care le ştim că au probleme putem să intervenim preventiv. Acesta este pasul înainte pe care l-am făcut”, a declarat Nicuşor Dan.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.