Care au fost ceasurile purtate de marile personalități ale lumii

Ceasurile de calitate au fost întotdeauna preferatele marilor magnați ai lumii. Ce ceasuri au purtat marile personalități.

Scumpe și mai ales cu gust, au fost cumpărate de marile personalități ale lumii. Ce au ales aceștia.

Care au fost ceasurile purtate de marile personalități ale lumii

Ceasul de buzunar al marelui Mihai Eminescu va rămâne mereu în sufletul celor care preferă astfel de bijuterii. Acesta a fost primit în 1876, de la junimiști, cu următoarea dedicație: “Maestrului slovei”. Această bijuterie unicat se remarcă prin faptul că gravat pe capacul din spate și inițialele poetului, ME, încadrate de motive florale.

Acesta a fost realizat de o firmă elveţiană anonimă, are mecanism cu eşapament ancoră şi 15 rubine. Se spune însă că marele Eminescu ar mai fi avut un ceas la care a ținut foarte mult, din aur. Este vorba de o bijuterie primită de la tatăl său, Gheorghe Eminovici. În prezent, acesta este expus la Muzeul Național al Literaturii Române din Iași.

ceas eminescu

Fidel Castro nu s-a despărțit niciodată de Rolex

Toată viața, spun sursele, Fidel Castro a rămas fidel ceasurilor Rolex. Acesta se spune că purta în același timp două modele de Rolex, un Rolex Submariner și un GMT Master. Și liderul nord-coreean King Jong II a iubit ceasurile, iar în 2007, Roh Moo-Hyun i-a oferit o serie de nouă ceasuri „Korean Made“ Romanson. Acestea simbolizau colaborarea dintre cele două state înrudite.

Dar prețul unui model nu depășea 198.000 de woni adică… 217 dolari. Un exemplar cu totul deosebit a fost în posesia lui Mao Zedong. Acesta era prevăzut cu o carcasă din aur care afișează datele în sistemul de scriere chinez. Ceasul a fot primit în dar de la niște afaceriști din Kuweit. În momentul în care Ceaușescu a fost dus la Târgoviște, acesta a avut la mână un Rolex.

ceas regele mihai I

Se crede despre acesta că era, de fapt, o stație recepție în miniatură, care ar fi trebuit să-l salveze. După ce a fost confiscat însă, s-a dovedit că acesta era doar un obiect scump. Cel mai scump ceas Rolex a fost însă al lui Saddam Hussein care  avut unul cu zeci de diamante. După execuția dictatorului, șeful său de protocol a scos ceasul la vânzare, iar prețul de pornire a fost de 100.000 de lire. Potrivit roxannes.ro, regele Mihai al României a fost singurul român care a purtat un Patek Philippe 1518, in valoare de peste 10 milioane de dolari.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.