Care este incredibila legătură dintre Biserica Ortodoxă și noul partid AUR

Ce relație să aibă Biserica Ortodoxă și noul partid AUR? Gurile rele spun că e posibil să se lege o alianță.

Să se ajute reciproc de acum încolo Biserica Ortodoxă și noul partid AUR? Sursele spun că BOR a acordat sprijin partidului.

Care este incredibila legătură dintre Biserica Ortodoxă și noul partid AUR

Se implică Biserica Ortodoxă în politică? La prima vedere nu, însă situația pare să fie cu totul alta. Mai ales că liderii alianței au făcut campanie cu prelați de înaltă clasă. Mai mult, potrivit playtech.ro, se pare că în curtea bisericilor din diasporă a fost făcută și propagandă.

Biserica trebuie să-și găsească un aliat

„Biserica Ortodoxă Română trebuie să înțeleagă că, în acest moment, nu mai are nici un partener pe prima scenă politică a țării și, implicit, nici în structurile statului. Mă refer deopotrivă la instituția Bisericii și la comunitatea de credincioși.

Prin urmare, Biserica trebuie să-și găsească un aliat. Și singurul natural, onest și cu șanse de a accede pe prima scenă este Alianța pentru Unirea Românilor”, a fost oferta lui claudiu Târziu, făcută pe 12 octombrie, printr-o postare pe contul de Facebook. Acesta este un jurnalist extrem de cunoscut, care se pare că este acum un liant de încredere al partidului.

Tot AUR i-a luat apărarea Patriarhului Daniel

Cu două luni în urmă, în presă au apărut tot felul de informații legate de colaborarea Patriarhului Daniel cu Securitatea. În acel moment, partidul i-a sărit în ajutor acestuia, printr-un comunicat de presă. Reprezentanții AUR denunță „tentativa eșuată de a-l discretita pe părintele patriarh ca parte a unui atac concertat al stângii neomarxiste (…) Biserica Ortodoxă Română este inima poporului român, călăuza lui spirituală, refugiul și întărirea lui, reperul spre care românii privesc pentru a găsi povățuire, nădejde și dreaptă învățătură. (…)

Recentele asalturi contra întâi-stătătorului Bisericii Ortodoxe trebuie privite ca atacuri contra întregii Biserici. (…) A interzice românilor dreptul să se roage și să se închine lui Dumnezeu și Sfinților, să facă pelerinaje și să venereze sfintele relicve ale celor ce s-au învrednicit, prin viața lor de credință excepțională, de dumnezeiescul dar al sfințeniei, echivalează cu cea mai gravă opresiune impusă de un regim totalitar. (…)

În contextul războiului hibrid mediatic dus de neomarxiști contra Bisericii, A.U.R. se declară, prin întreaga sa doctrină creștin-conservatoare, de partea Bisericii și împotriva neomarxiștilor”, este notat în document, potrivit G4media.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.