26 27

Cătălin Moroșanu e în culmea fericirii. A ajuns consilier județean la Galați

Unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi ai României, Cătălin Moroșanu, a fost ales consilier județean la Galați.

Moartea din Carpați a ajuns consilier județean la Galați. Cătălin Moroșanu mai are la activ două mandate în Iași.

Cătălin Moroșanu e în culmea fericirii. A ajuns consilier județean la Galați

A mai fost de două consilier județean în orașul său natal, Iași, acum a câștigat aceeași funcție la Galați. Acesta a candidat la alegerile locale din partea PNL și este în culmea fericirii. Duminică, 27 septembrie 2020, în ziua votului, Cătălin a declarat că are planuri mari pentru acest oraș:  „Mă voi lupta, așa cum am reprezentat România și am fost numarul 1, așa vreau să fiu numarul 1 și pentru Galați”.

catalin morosanu

Vrea să facă un club sportiv școlar în fiecare comună din Galați

De asemenea, sportivul a declarat că își dorește să înființeze un club sportiv școlar în fiecare comună din județul Galați. „Este vorba de înfiinţarea de câte un club sportiv şcolar în fiecare comună din judeţul Galaţi, dar fiecare comună va avea specificul ei sportiv. În momentul când se înfiinţează aceste cluburi sportive şcolare, vor fi finanţate de către Consiliul Judeţean, deci clar că va fi un buget anual pentru chestia asta. Sportivii care vor câştiga medalii de aur la nivel naţional vor avea şi un fel de bursă”, spune Moroșanu.

Citește și  Jumătatea trupei Blondy, Cristina Rus, mamă pentru a treia oară

Modelul său este I.C. Brătianu

Pe de altă parte, Cătălin Moroșanu a spus că modelul său în politica românească va rămâne I.C. Brătianu. „Mi-a plăcut foarte mult de I.C. Brătianu, nu de Ionel I.C. Brătianu, de I.C. Brătianu, primul Brătianu. Mi-a plăcut foarte mult că omul a făcut foarte multe lucruri pentru România modernă. El a fost un mic boieraş, şi-a vândut la un moment dat casa de la Florica, ca să facă politică şi să construiască România. A făcut foarte multe sacrificii. Are şi o statuie acum pe faleză în Galaţi. E chiar o poveste impresionantă cu statuia respectivă. Gheorghe Gheorghiu-Dej în anul 1947 a dat-o jos, după aia a fost ţinută într-un grajd”, a declarat Moroșanu, înainte de alegerile locale.