Ce greșeli trebuie să evitați când prăjiți ouăle

Vă doriți un mic dejun ca la carte, din care să nu lipsească ouăle prăjite, cu un gust inconfundabil? Nimic de zis, însă trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. Ce greșeli trebuie să evitați când prăjiți ouăle.

Atenție mare cum prăjiți ouăle, pentru că v-ar putea costa sănătatea. Greșeli care v-ar duce la spital cu toxiinfecție alimentară.

Ce greșeli trebuie să evitați când prăjiți ouăle

Există persoane care au o pasiune pentru a consuma ouă crude. Dacă acestea sunt foarte proaspete, nu e nici o problemă, însă țineți cont de faptul că ouăle crude pot aduce cu sine salmonella. Adică acea boală ale cărei simptome sunt vărsăturile, crampele stomacale, diareea și febra. Copiii și persoanele în vârstă sunt cele mai expuse.

Prăjiți ouăle la peste 75 de grade Celsius

Pentru ca ouăle să nu dăuneze sănătății dumneavostră și a familiei, specialiștii spun că trebuie prăjite la o temperatură de peste 75 de grade Celsius pentru ca toți agenții patogeni să fie distruși. În același timp însă, uleiul nu trebuie să depășească 80 de grade Celsius, pentru că atunci apare o altă problemă. Dacă sunt lăsate prea mult pe foc, grăsimile se descompun în compuși chimici toxici care, spun specialiștii, joacă un rol extrem de important în formarea de tumori canceroase. Cel mai bine ar fi să uitați de ouăle prăjite și să le fierbeți în apă fierbinte. Vă veți alegeți cu un preparat care va ține și kilogramele în plus la distanță.

Nu împrăștiați gălbenușul în tigaie prea repede

Potrivit protv.ro, o mare greșeală este să împrăștiați gălbenușul în tigaie. Secretul consta în punerea oului în tigaie de o înălțime mică, nu să îl arincați. De asemenea, e important să nu folosiți niciodată o tigaie care lipește, pentru că riscați să nu mai aveți ce mânca. Întoarceți ouăle pe cele două părți, pentru a vă asigura că sunt bine prăjit, dar nu le țineți mult timp pe foc. Nu uitați să folosiți atât ulei cât trubuie, pentru ca acestea să nu rămână crude deasupra.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.