26 27

Ce legătură specială are Florin Piersic cu Sfânta Parascheva

E foarte legat de Divinitate și păstrează și acum o icoană cu totul specială. Cea la care s-a rugat mama sa pentru ca marele actor, Florin Piersic, să se însănătoșească.

Marele actor Florin Piersic a făcut declarații incredibile despre legătura pe care o are cu Sfânta Parascheva.

Ce legătură specială are Florin Piersic cu Sfânta Parascheva

Persoană extrem de religioasă, magnificul actor Florin Piersic are o legătură specială cu Sfânta Parascheva. Într-un interviu pentru doxologia.ro, acesta a declarat că mama sa a fost fiică de preot. Într-o perioadă când Florin a fost foarte bolnav, mama sa s-a rugat o noapte întreagă și a fost salvat. El păstrează și acum icoana de la mama sa.

„Mă rog la Maica Domnului, o ador pentru tot ce am citit, cum este, la Sfânta Parascheva pentru că am fost foarte bolnav și mama mea o noapte întreagă s-a rugat cu icoana pe care o am. Păstrez tot timpul icoana la care mama s-a rugat. (…) Și a spus dacă mi-ai luat-o pe Lucica, nu îl lua pe Florinel. La Sibiu stăteam, pe strada Hect, nr 2, la etajul 2, parcul Astra”, a declarat Florin Piersic pentru doxologia.ro.

Citește și  Buna Vestire, prima dezlegare la pește din Postul Paștelui. De ce trebuie consumat acest aliment

florin piersic

Actorului îi place foarte mult să bată toaca

Legat de toate locurile sfinte, Florin Piersic spune că are mare bucurie în suflet atunci când bate toaca. Și face acest lucru ori de câte ori are ocazia.

„Eu sunt foarte legat de Biserică, de preoți, de faptul că am stat atât de mult la Pojorâta, la Sadova, la Câmpulung Moldovenesc, la Gura Humorului…

Mă duceam de Crăciun și de sfintele Paști, mă duceam la Cașvana, lângă Suceava, unde unchiul meu, Orest Malcinschi era paroh și a fost peste 40 de ani în Cașvana. El era prietenul cel mai apropiat de tatăl meu, să vedeți o fotografie împreună cu tatăl meu și cu Orest Malcinschi.

Și întâmplător sau nu, întâmplător, tatăl meu și Orest Malcinschi s-au căsătorit cu cele două surori ale părintelui Pașcanu. Livia cu Orest, și Vera, mama mea, cu tata.

Citește și  Simona Gherghe se întoarce. Ce emisiune va prezenta

Am vrut să vă spun că și asta ne-am legat grozav. Eu mă duceam acolo de Sfântul Crăciun. Primul lucru pe care-l făceam, vorbeam cu Pălimaru și îi spuneam «viu să bat toaca»”, a mărturisit actorul.