26 27

Ce mai face și cum arată Lulu Mihăescu, actrița care a interpretat-o pe Veronica. A părăsit România

Toată lumea care a vizionat filmul Veronica în 1972, a îndrăgit-o pe micuța protagonistă, care avea doar patru ani atunci când a interpretat exemplar un rol atât de complex. 

Câțiva ani mai târziu, actrița in Veronica a mai apărut în 3 filme, între anii 1976-1986, „Mama”, „Saltimbancii” și „Un saltimbanc la Polul Nord”, toate în regia celei care o descoperise, Elisabeta Bostan. Dar după a luat decizia de a se retrage din lumea cinematografică.

Luminița Mihăiescu, sau Lulu așa cum este cunoscută de către cei apropiați, s-a născut în 1968 la Iași, iar la 4 ani a intrat în lumea cinematografiei.

Alături de nume mari ai actoriei precum Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihăiță și Manuela Hărbor(pe atunci, având și ea tot 4 ani), Luminița Mihăiescu a interpretat rolul unei fetițe orfane, într-un film de mare succes în acele timuri.

Citește și  Vica Blochina are un obicei pe care îl respectă în fiecare duminică! Vedeta s-a dat de gol

Ce face acum Luminița Mihăescu?

În 1996, artista a părăsit definitiv România și s-a stabilit în Vancouver, Canada, acolo unde locuiește și astăzi.

Acum, Luminița Mihăescu este profesoară de pian, este căsătorită tot cu un român (purtând numele de Luminița Petre), iar împreună au o fiică, Ana, în vârstă de 30 de ani, reamintește kudika.ro.

Personajul Veronica, interpretat de Lulu Mihăescu, era o fetiță fără părinți, care locuia la casa de copii. Atunci când împlinește cinci ani, micuța primește în dar de la Zâna Zânelor- Margareta Pâslaru- o trăistuță fermecată.

Dar pentru că nu ascultă sfaturile și nu este darnică cu ceilalți copii, trăistuța îi este luată și pe toată durata filmului, acțiunea se învârte în jurul eforturilor făcute de Veronica pentru a o lua înapoi. Așa ajunge să facă cunoștință cu tot felul de personaje fantastice, să intre și să iasă din belele.

Citește și  Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău o țin într-un scandal

Cu toate acestea, românca comparată cu Shirley Temple, a ales același drum. Mai exact, nu și-a continuat cariera în domeniul cinematografiei. Când a mai crescut, s-a apucat de muzică, după Revoluție cântând la clape în trupa Timpuri Noi.

Chiar dacă a trecut o jumătate de secol de când pelicula a avut premiera pe marile ecrane din România, protagonista nu a fost uitată nici până-n ziua de astăzi, mai ales că filmul este reluat adesea la televizor, pe diferite posturi.

Pelicula a avut şi o continuare, în 1973, când a apărut filmul muzical ”Veronica se întoarce”, regizat tot de Elisabeta Bostan şi cu aceiaşi actori în rolurile principale.

Adevărul după 50 de ani. De ce nu a primit Manuela Hărăbor rolul principal din Veronica

Știați, însă, că rolul principal, care a făcut-o celebră pe necunoscuta atunci Lulu Mihăescu,  ar fi trebuit să-i aparțină unei alte fetițe, blondă cu ochi albaștri?

Citește și  Bianca Drăgușanu și-a sărbătorit ziua de naștere în pijamale

Este vorba de superba actriță Manuela Hărăbor, care a jucat în film, dar care a ratat la mustață rolul principal din cauza încăpățânării sale.

”Îmi aduc aminte de proba de filmare pentru ”Veronica”. Doamna Zizi mi-a dat o traistă legată fedeleș în care zdrăngănea ceva. Am încercat din răsputeri să o dezleg, degeaba! După un timp am auzit ”Stop!” și doamna mi-a mulțumit si mi-a spus că pot pleca acasă. Eu i-am răspuns că vreau să mai stau”, a povestit, recent, Manuela Hărăbor.