Ce obiecte trebuie să curățați ca să nu faceți gripă. Mobilul, purtător de viruși

Cu răceala și gripa nu e de glumit, pentru că se pot instala în orice anotimp. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă să aveți grijă ce obiecte trebuie să curățați pentru a ține departe afecțiunea.

Oamenii de știință vă îndeamnă ca în această perioadă să fiți din ce în ce mai atenți cum folosiți anumite obiecte pentru a vă ține departe de afecțiunile toamnei. Ce obiecte trebuie să curățați ca să nu faceți gripă.

Ce obiecte trebuie să curățați ca să nu faceți gripă. Mobilul, purtător de viruși

Unul dintre obiectele folosite cel mai des de fiecare dintre noi este telefonul mobil. Pentru ca virușii să fie dați la o parte, este indicat să dezinfectați telefonul mobil. Dacă vreți să vă curățați telefonul, o simplă ștergere cu o cârpă umedă nu este de ajuns pentru a elimina germenii, bacteriile și virusurile, spun specialiștii citați de ABC News.

Cel mai simplu este să-l curățați folosind o cârpă cu microfibre pe care pulverizați spirt. Pentru efect maxim, puteți face acest lucru de câteva ori pe zi. O altă suprafață plină de bacterii este mânerul ușilor, tocmai de aceea trebuie curățat și acesta în același mod cu telefonul mobil. Nu uitați de tastatura pe care o folosiți atât de des, pentru că este un alt loc care strânge bacterii și viruși.

Bicarbonat și oțet pentru chiuvetă

În ceea ce privește chiuveta, cel mai bun dezinfectant este o soluție obținută din bicarbonate și oțet. Pentru ca riscurile îmbolnăvirii celor mici, specialiștii recomandă ca și jucăriile celor mici să fie curățate cât mai des posibil. O altă sursă care v-ar putea face să contactați gripă sunt scaunele mașinii.

Acestea pot fi dezinfectate cu o soluție obținută din două treimi apă, o treime oțet și o linguriță cu bicarbonat. Amestecați bine și pulverizați pe scaune. Curățați mereu și pixul, agenda, portofelul, mouse-ul sau telecomanda cu soluții antibacteriene. La fel trebuie procedat și cu clanțele, întrerupătoarele, robineții sau alte suprafețe utilizate frecvent la comun.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.