26 27

Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român

Este unul dintre cei mai apreciați oameni de afaceri din România. Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român.

Afacerist de succes, Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni din România. Ce pensie primește acesta lunar de la statul român.

Ce pensie primește Ion Țiriac de la statul român

A făcut o avere imensă din afacerile pe care le are. Ce pensie are Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați oameni din România? Potrivit impact.ro, se pare că acest ar primi lunar între 10.000-12.000 de lei. Motivul acestei sume imense este faptul că Ion Țiriac are grad de colonel. Acesta a fost 20 de ani ofițer în cadrul Ministerului de Interne.

A băgat milioane de euro în mașini

Ion Țiriac este un îndrăgostit iremediabil de mașini și a scos din buzunar pentru achiziționarea acestora milioane de euro. Acesta iubește mașinile de epocă și cu câțiva ani în urmă a deschis la Otopeni un muzeu denumit „Țiriac Collection”.În acest loc, orice iubitor de frumos poate admira o parte din superba sa colecție.   „Din pasiune pentru mașini, am colecționat vehicule fabricate începând cu anii 1890. Am acum bucuria de a împărtăși această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluției auto se regăsește în colecția pe care vă invit să o descoperiți” , a declarat Ion Țiriac la inaugurarea muzeului.

Citește și  După 50 de ani de muncă, Corina Chiriac are o pensie ridicol de mică

ion tiriac

Colecția de Rolls Royce, una din cele mai impresionante din lume

Cu totul ieșită din comun este colecția de mașini Rollys Royce, care este una dintre cele mai impresionante din lume. Asta pentru că afaceristul are nu mai puțin de 36 de autoturisme rare. „Orice mașină cumperi în momentul de față, cu un milion de euro sau două, nu poate decât să crească în preț și valoare, pentru că sunt foarte puține. Nu știu care este cea mai scumpă mașină a mea.

Pe mine mă fascinează Rolls-Royce, am 30-40 de bucăți. Sunt unic în lume, am colecția de Phantom, unu, doi, trei și patru. Din Phantom IV au fost făcute numai 18, care au fost vândute numai curților regale… Regina Angliei are două, Juan Carlos are trei, chiar l-am rugat să vândă și el, dar mi-a spus că nu poate pentru că aparțin Curții. Până și Saddam avea una! Eu cunosc numai două mașini care sunt în afară de astea, eu le am pe amândouă”, a spus Țiriac într-un interviu. Colecția lui Ion Țiriac este singura colecție privată din lume care include toate cele 6 generații Rolls Royce Phantom.

Citește și  Hoții i-au furat portofelul Monicăi Tatoiu