Ce puteți face pentru a scăpa de neplăcutele migrene

Când durerea puternică de cap se instalează, pare că nimic nu o poate opri. Iată ce puteți face pentru a scăpa de neplăcutele migrene.

Durere îngrozitoare de cap însoțită de greață și pierderea poftei de mâncare? Iată ce puteți face pentru a scăpa de neplăcutele migrene.

Ce puteți face pentru a scăpa de neplăcutele migrene

Se spune că nu există om care să nu suferă de migrenă. Cum puteți scăpa de îngrozitoarea durere de cap? Printre factorii declanșatori se numără stresul si supra-stimularea, dar și lipsa somnului. Tot migrena apare și ca urmare a consumului de puține lichide. Totodată, o predipoziție genetică sporește atacurile de migrene.

Evitați citricele

Potrivit fabricatinromania.info, specialiștii susțin că împotriva migrenelor trebuie să aveți mare grijă ce mâncați. Evitați cât mai mult posibil să consumați suc de portocale, întrucât conține histamine și tiramide. De asemenea, e indicat să evitați cât mai mult posibil fructele uscate, unele conserve, fructele confiate si fructele prea coapte.

Inhalați mentă

Foarte bună în lupta cu migrenele este menta. Important este ca menta să fie inhalată. Ghimbirul este un remediu cunoscut pentru stomacul deranjat și poate ușura migrenele care sunt asociate cu greața. Tot pentru a scăpa de migrene este foarte bună și masarea tâmplelor. Se apasă ușor și se efectuează mișcări circulare relaxante. Studiile au arătat că după câteva sesiuni de masaj pe săptămână, veți avea mai puține dureri de cap.

Consumați hrișcă

Un mod excelent de a reduce stresul este libera practică a meditației. Este foarte important de știut că majoritatea migrenelor vor trece și dacă veți bea multă apă, întrucât pot fi cauzate de deshidratare. De altfel, specialiștii susțin că pacienții sunt în pragul unei migrene trebuie să consume rapid câteva pahare cu apă. Hrișca este un alt remediu de casă eficient pentru dureri de cap și migrene, deoarece conține un flavonoid numit rutina. Flavonoizii au proprietăți antioxidante, care împiedică deteriorarea celulelor.

 

 

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.