CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ TORNI BICARBONAT DE SODIU ÎN APA ÎN CARE FIERBI PASTELE

Este binecunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu reprezintă o minune la casa omului, iar lucrurile pe care le poți face în bucătărie cu această substanță sunt nenumărate. Bicarbonatul de sodiu se poate folosi chiar și la curățat, dar la gătit face cu adevărat miracole. Iată ce se întâmplă, de fapt, dacă pui bicarbonat în apa în care fierb pastele.

Practic, dacă încerci să faci acest lucru, vei vedea că pastele făinoase se vor transforma în tăiței. Asta se întâmplă pentru că aluatul de la tăiței conține kansui, o componentă minerală alcalină. Este important ca vasul în care fierbi pastele să nu fie plin ochi, iar bicarbonatul nu trebuie turnat în exces. 

Ce faci dacă ai pătat toată casa cu vopsea de ouă

 

Dacă ai reușit să faci pete prin casă cu vopsea de ouă,  trebuie să știi că și alții au pățit asta. Astfel, s-a găsit soluția perfectă pentru a remedia totul. Trebuie doar să iei o lavetă de curățat și să o înmoi în oțet și bicarbonat de sodiu, apoi minunea va prinde contur.

Cele două substanțe vor îndepărta ca în reclame PETELE LĂSATE DE VOPSEA DE OUĂ, pe suprafețele din bucătărie, precum blatul, masa sau chiar și scaunele din încăpere.

Mai mult decât atât, dacă te-ai pătat cu vopsea pe mâini, poți repeta procesul și să iei câteva picături de oțet în palmă și să freci mâinile împreună. Nu uita să torni  și niște praf de bicarbonat de sodiu în palme, apoi freacă-ți mâinile până când substanțele colorante pleacă definitiv. În cele din urmă, clătește cu apă caldă și… așează-te la masă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata