Ce se va întâmpla cu pensiile românilor în 2023. Anunțul ministrului este oficial

Pensionarii din România sunt la coada clasamentului în ceea ce privește pensia, în Uniunea Europeană. Cei mai mulți au de făcut eforturi mari pentru a se putea descurca și a avea un trai decent, în timp ce pensionarii din Occident cheltuiesc bani grei în vacanțe și alte plăceri ale vieții. Ministrul Marius Budăi a fost provocat în direct, la România TV, să vorbească despre majorarea pensiilor.

Acesta vrea ca, în primul rând, să se rezolve inechitățile din sistem:

„Știm inechitățile din sistem, prioritatea numărul 1 este rezolvarea acestor inechități, de a determina un impact bugetar cât mai aproape de realitate și de a discuta cu experții de la Banca Mondială, de la Banca Europeană și de la Ministerul de Finanțe pentru a vedea în ce perioadă de timp își va permite România să suporte acest impact bugetar, pentru a rezolva inechitățile.

Citește și  A plătit câteva de euro să-și cosmetizeze sprâncenele, dar rezultatul final a șocat-o. Ce a pățit o femeie din Texas

 

Direcția a doua: vreau să dau o asigurare seniorilor acestei țări. Noi, PSD, am luat o decizie foarte clară în partid. Niciun venit, că vorbim despre pensii sau salarii ale românilor, să nu scadă. Am văzut anumite discuții în spațiul public venite de la oameni care nu au înțeles sistemul de pensii și nu au înțeles nevoile și necesitățile românilor”, a declarat ministrul PSD, la postul România TV.

 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE LA PENSII

Cât despre mărirea pensiilor și salariilor, ministrul susține că executivul nu are în vedere asta, momentan.Dar voucherele se vor livra în continuare:

„E o grijă permanentă a coaliției. PSD are grijă pentru veniturile românilor (…) Nu vreau să aduc speranțe bunicilor și părinților noștri… Avem pachete sociale care se derulează pe toată perioada lui 2023.

Citește și  Horoscop 14 noiembrie 2020. Află care sunt cele mai rele zodii. În felul acesta nu vei fi dezamăgit

Suntem foarte atenți la cifre, trebuie să avem un echilibru între măsurile sociale și economice, astfel încât să nu existe disfuncționalități (…) E nevoie de un echilibru între măsurile sociale și economice. Suntem foarte atenți și cu siguranță vom încerca (n.r. – să mărim pensiile), atât cât bugetul ne permite, să luăm măsurile necesare”, a mai spus Budăi la postul de televiziune.