Cea mai bună veste pentru pensionari. Vor crește pensiile și în 2021

Pensionarii răsuflă ușurați. Potrivit ministrului Muncii, Violeta Alexandru, vor crește pensile și anul viitor.

Chiar dacă încă nu se știe care este procentul, Violeta Alexandru a anunțat că vor crește pensiile și în 2021.

Cea mai bună veste pentru pensionari. Vor crește pensiile și în 2021

Potrivit RomaniaTV, pensiile vor crește și anul viitor. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Încă nu se cunoaște care este procentul, dar se lucrează la o evaluare a încasărilor la buget. “Primul mesaj către pensionari este că pensiile vor creşte şi anul viitor şi în anii viitori. Creşterile pe care le vom face vor fi fundamente pe calcule care arată seriozitatea cu care abordează Guvernul această problemă”, a declarat Violeta Alexandru.

Nu este doar o declarație politică, ci o realitate

În acest moment nu se cunoaște câți bani vor lua în plus pensionarii, însă Violeta Alexandru a menționat că nu este doar o declarație politică majorarea pensiilor, ci o realitate.

“În momentul în care Ministerul Finanţelor are o evaluare asupra încasărilor la buget se va vedea foarte bine ce posibilităţi dispune bugetul pentru a susţine un anumit cuantum de mărire anul viitor. Ne preocupă acest subiect. Nu este doar o declaraţie politică, ci este o realitate, având în vedere confirmarea pe care tocmai am făcut-o prin creşterea de 14 la sută din acest an în care situaţia economică a fost bine cunoscută”, a mai spus ministrul Muncii.

pensionari

Nu te joci cu pensiile oamenilor

Totodată, aceasta a criticat grav PSD, întrucât a fost adoptată legea prin care au fost mărite pensiile cu 40%, dar această majorare nu a fost pusă în practică.

“Faptul că PNL a mărit în acest an arată că cei care sunt serioşi sunt liberalii. PSD a făcut o mărire în lege a pensiilor. Dar în realitate nu a pus-o în practică, când situaţie economică a României era incomparabilă cu cea de astăzi. Creşterea pensiilor trebuie să fie o decizie bine fundamentată. Pentru că, odată făcut acest lucru şi se pune în practică, nu mai poţi reveni asupra ei. Nu te joci cu pensiile oamenilor”, a mai spus ministrul Muncii.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.