26 27

Cea mai mare tragedie după Colectiv. Au ars de vii la Spitalul Județean Piatra Neamț

Sâmbătă seară a avut loc cea mai mare tragedie din România din ultima perioadă. Zece persoane au ars de vii la spitalul Județean Piatra Neamț, în urma unui incendiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, zece persoane au ars de vii în urma incendiului izbucnit sâmbătă, 14 noiembrie 2020 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Este cea mai mare tragedie din acest moment.

Cea mai mare tragedie după Colectiv. Au ars de vii la Spitalul Județean Piatra Neamț

Zece persoane au murit și alte șapte suflete sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă. Nenorocirea s-a întâmplat sâmbătă, 14 noiembrie 2020 în urma unui incendiu izbucnit la Spitalul de Urgență Piatra Neamț. Potrivit digi24.ro, au fost mobilizate cinci autospeciale, din care două pentru terapie intensivă și alte două pentru victime multiple. Medicul care este într-o stare foarte gravă în urma arsurilor suferite dar și pacienți de la ATI au fost preluați de Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Din fericire, incendiul a fost localizat și lichidat în cel mai scurt timp.

Citește și  Lovitură dură pentru mama gemenilor din Ploiești. A fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

incendiu piatra neamt

Ce a anunțat Spitalul Județean Neamț

Conducerea Spitalului Județean Neamț  a dat un comunicat de presă. „Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică.  În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.

Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă. Și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”.

Citește și  Alin Oprea, renegat de copii. Nu a fost invitat la majoratul fiicei sale

incendiu interior spital

Medicul de gardă va fi adus la București

În această noapte, medicul de garda urmează să fie adus cu o autospecială la Iași. Ulterior, cu o aeronavă militară, acesta va ajunge la București, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore. La rândul său, ministrul Nelu Tătaru a declarat că va ajunge în această noapte la Piatra Neamț, apoi la Iași.