Cea mai mică țară din lume are o suprafață de doar… 21 km pătrați

Reușesc să încânte și să fascineze călătorii de pe tot globul, chiar dacă sunt cele mai mici țări din lume.

Care sunt cele mai mici țări din lume? Veți rămâne surprinși să vedeți ce suprafață și câți locuitori trăiesc în aceste locuri.

Cea mai mică țară din lume are o suprafață de doar… 21 km pătrați

V-ați gândit vreodată să evadați dintr-o lume nebună și pentru o scurtă perioadă să încercați să vedeți cum trăiesc locuitorii celor mai mici țări de pe pământ? Dacă veți reuși acest lucru, cu siguranță că veți rămâne cu amintiri de neuitat. Ați auzit de Niue, o țară insulară din Oceania? Cu siguranță nu, pentru că nici turismul și nici industria nu sunt dezvoltate în acest loc, însă peisajul este minunat.

Potrivit europafm.ro, în această țară cu doar 600 de locuitori, se află un singur supermarket. Un loc uimitor, datorită faunei este Palau, țară fascinantă prin faptul că are plante și păsări unice în lume. Dar și peste 130 de specii de rechini pe cale de dispariție. Atracția principală este însă Lacul Meduzelor, unde trăiesc peste 2 milioane de animale total inofensive, alături de care iubitorii de senzații tari pot înota.

Principatul Hutt River

Având o suprafață de doar 75 de kilometri pătrați, principatul Hutt River nu are independența recunoscută dar este surprinzătoare. Călătorii care ajung aici pot admira incredibilele busturi ale fondatorului său, Leonard Casley. Doar 26 de kilometri pătrați are Tuvalu, una dintre cele mai sărace țări din lume, în timp ce Nauru este în topul celor mai mici țări cu o suprafață de 21 kilometri pătrați.

În acest loc nu există transport public, oamenii deplasându-se cu mașinile personale pe cei 40 de km de drum din țară. Culmea este că Nauru are cel mai mare procent de oameni obezi din lume. În ceea ce privește principatul Seborga situate la frontiera cu Franța, acesta se remarcă printr-o armată formată doar din ministrul Apărării și … două gărzi.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.