Cel mai bun desert polonez pentru sărbători: Îngeri de Crăciun

Ce ați spune dacă anul acesta am încerca, pe lângă tradiționalele dulciuri românești să încercăm și un preparat absolut senzațional?  Un desert traditional polonez extraordinar de gustos. Îngeri de Crăciun.

Crăciun cu dulciuri inedite? E visul oricărei gospodine. Un desert cu totul incredibil pe care-l puteți încerca se numește Îngeri de Crăciun. Nu poate fi refuzat de absolut nimeni. E incredibil.

Cel mai bun desert polonez pentru sărbători: Îngeri de Crăciun

Pentru a obține faimoșii Îngeri de Crăciun, trebuie pentru început să bateți gălbenușurile până se întăresc. Adăugați sarea treptat, în timp ce amestecați apoi zahărul și vanilia. Continuați să bateți cât puteți de bine. Ulterior, puneți alternativ, frișca și făina, până se omogenizează. Dacă mai e nevoie de făină, puteți pune cu încredere. Așezați aluatul prăjiturii pe un fund de lemn.

Acoperiți cu un prosop de bucătărie și lasăți să crească, timp de 10 minute. Ulterior, frământați cât mai bine aluatul. Întindeți apoi o cât puteți de subțire pe care o tăiați sub formă de dreptunghiuri. Se face o mică secțiune în mijlocul fiecărui dreptunghi în parte. Aveți grijă să trageți de capete, ca să arate ca și cum l-ați fi răsucit. Produsul se prăjește în ulei bine încins până devine auriu. Puneți pe un șervețel, pentru a scoate uleiul în exces.

Citește și  De data asta e definitiv. Brigitte Sfăt și Florin Pastramă și-au spus adio

Covrigii urătorilor

Nu veți putea să întâmpinați urătorii în seara de Ajun decât cu un preparat pe măsură: covrigii urătorilor. Potrivit retete.unica.ro, pentru a obține faimoșii covrigi ai urătorilor, aveți nevoie de 500 g făină, 250 ml apă călduţă sau lapte (după preferinţe), 1 lingură cu drojdie uscată. Vă mai trebuie sare, seminţe de chimen, mac, susan sau sare grunjoasă pentru presărat deasupra.

Faceți un aluat din făină, apă sau laptele în care ați dizolvat în prealabil drojdia. După ce aluatul a crescut, tăiați bucăți şi modelați covrigeii după preferințe. Lăsați la crescut pentru 15 minute. Între timp, puneți pe foc o oală cu apă şi lăsați până dă în clocot. Adăugați adăugați covrigeii şi lăsați lasă la opărit cun minut fiecare. Scoateți cu o paletă, lăsați la scurs, puneți în tava de copt, tapetată cu hârtie specială. Presărați deasupra chimen, susan, mac, sare grunjoasă după preferinţe. Lăsați la copt la foc potrivit, timp de15-20 de minute.

Citește și  S-a uscat pâinea? Nu o arunca, pentru că îți va fi de mare ajutor

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.