26 27

Cele mai bune remedii pentru a scăpa de mahmureala de la Crăciun

Mai e doar puțin timp și vom asista din nou la Nașterea Domnului. Cele mai bune remedii pentru a scăpa de mahmureala de la Crăciun.

E minunat să stai la masa de Crăciun, dar e cumplit a doua zi dacă ați depășit limita. E minunat să stai la masa de Crăciun, dar e cumplit a doua zi dacă ai depășit limita. Cum scăpați de mahmureala de la  Crăciun.

Cele mai bune remedii pentru a scăpa de mahmureala de la Crăciun

De ce trebuie să vă temeți că exagerați cu mâncarea şi băutura de Crăciun, şi la ce soluţii ime­­diate puteți ape­la? Potrivit evz.ro, înainte de a vă așeza la masa, luați o linguriță cu oțet de mere. Ajută digestia și previne mahmureala. Nici un specialist nu vă ceartă dacă de sărbători sau seara, consumați un pahar cu vin. Problema se pune atunci când depășiți limita. Mahmureala se manifestă prin dureri de cap, ameţeli, tulburări vizuale, tulburări nervoase şi auditive. Starea de mahmureală se poate atenua prin băutul tradiţionalei ceşti de cafea. Un alt remediu constă în consumul de pro­duse bogate în acid ascorbic natural, cum sunt citricele.

Citește și  Adriana Bahmuțeanu a dat de pământ cu Jador

Cum se diminuează pofta de mâncare de sărbători

Specialiștii vă sfătuiesc să mestecați cât mai bine alimentele și nu mâncați în neștire. De asemenea, foarte important este ca în perioada meselor de sărbători să folosiți din plin condiment. Cu ajutorul lor se poate îmbunătăţi digestia sau asimi­laţia, puteți mări sau diminua pofta de mâncare.

Pentru a nu vă trezi cu kilograme în plus, e indicat să puneți în mâncare condimente care favorizează saţietatea, adică nucşoară, busuioc, enibahar. Persoanelor care au probleme cu balonarea să consume înainte de masă, cantităţi mici de chimen, fenicul sau cuişoare. Pe de altă parte, când pofta de mâncare lipseşte, preparatele se pot dinamiza cu piper alb, boia de ardei iute, chilly, curry iute.

Pentru a nu mânca în exces dulciuri, puneți puțină nucşoară, mac şi rozmarin. De asemenea, dulciurile cu cacao şi cafea trebuie condimentate cu cardamom, pentru a diminua din toxicitate. O cafea în care ați adăugat coajă rasă de lămâie vă ține în formă.

Citește și  Florin Ristei nu mai pierde vremea. Vrea să se însoare și să plece din România