Cele mai cunoscute superstiții despre deochi

Din cele mai vechi timpuri se știe că deochiul este cea mai mică formă de magie, cu care nimeni nu are voie să glumească. Pentru că omul se poate îmbolnăvi și chiar poate muri. Iată care sunt cele mai cunoscute superstiții despre deochi.

Considerați de unii o superstiție, se spune că nu trebuie să glumească nimeni cu deochiul. Pentru că poate fi atât de puternic, încât poate dărâma o persoană. Iată câteva superstiții despre deochi.

Cele mai cunoscute superstiții despre deochi

Din bătrâni se spune că cei care reușesc să deoache cel mai mult, chiar dacă nu vor acest lucru, sunt persoanele cu ochi albaștri, urmați de cei cu ochii verzi. Tradiția spune că mamele trebuie să facă o mică crestătură la poalele cămășii copilului pentru ca acesta să nu fie deocheat. De asemenea, tot micuțului e bine să I se taie puțin păr care să fie legat cu un fir de ață roșie și păstrat lângă icoană.

deochi

Copiilor li se pune un fir roșu la gât

Tot copiilor li se pune un fir roșu la gât sau o cruciuliță. Tot un fir roșu trebuie să poarte la gât și o femeie lăuză până iese din biserică, ca să nu fie deocheată. Pentru ca micuțul născut să nu fie deocheat de cineva, e bine ca înainte să ie spălat, să fie cântărit. Femeile însărcinate trebuie să aibă grijă să nu fie deocheate, altfel vor nașe foarte greu. Din vechime se spune că usturoiul apără de deochi.

Nou născutul trebuie să fie cântărit înainte de a I se face prima baie

Potrivit crestinortodox.ro, o veche superstiție spune că nou născutul trebuie să fie cântărit înainte de a I se face prima baie. Important este însă ca nimeni să nu știe acest lucru. De asemenea, micuțului I se face pe frunte semnul crucii cu cenușă de vatră. Aurul se spune că alungă deochiul. În acest sens, copilul trebuie să poarte la gât, la ureche sau la mână un obiect de aur.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.