Cine este preotul care a murit la început de an. Avea doar 36 de ani

La începutul acestui an, un preot care slujea la o Biserică din Sibiu a murit la doar 36 de ani. Este vorba despre preotul Ioan-Emanuel Benchea. Iubit de credincioși, părintele a lăsat în urmă doi copii. Acesta a fost înmormântat în data de 4 ianuarie 2023, iar slujba de înmormântare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia. Până la aceasă oră, nu se cunoaște cauza morții.

„Plecarea dintre noi a tânărului preot a lăsat în urmă nu doar o comunitate, ci și doi copii mici. Tânărul părinte a fost hirotonit și instalat ca preot paroh al Parohiei Hipodrom I de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pe 18 ianuarie 2016, în Duminica a 29-a după Rusalii. Provenind dintr-o familie de preoți de vocație, Părintele Emanuel și-a încheiat studiile teologice în Alba Iulia, tatăl său fiind la rândul său preot la biserica „Sfânta Cuvioasa Paraschiva” din cartierul Ampoi II”, a scris Mitropolia Ardealului.

Citește și  Pepe și Yasmine Ody s-au căsătorit în secret. Primele declarații ale artistului

Decesul iubitului părinte i-a devastat pe apropiați, dar și pe enoriași și colegii din preoție. Pe Facebook, cei care l-au cunoscut pe preotul în vârstă de 36 de ani au transmis mesaje îndurerate.

„În prima zi din an, Părintele Benchea Emanuel, coleg și prieten drag, a plecat la ceruri prea devreme, lăsând în urma sa o soție și doi copii în grija lui Dumnezeu și a Maicii Sale. Dumnezeu să îl odihnească și să îi facă parte de comuniunea sfinților Săi, în împărăția Sa! Vocea lui inegalabilă rămâne veșnic în inima noastră”, spune preotul Ioan Filimon.

„Bunul și blândul păstor Ioan Emanuel Benchea (36 de ani) a plecat pe cea cale. Bunătatea cea firească lumina cea neapropiată luminând. Apele s-au cutremurat și s-au întors înapoi și pustiul se va umple oarecând cu verdeață”, a scris Pr. Călin Sămărghițan.

Citește și  Ce avere a lăsat în urmă Draga Olteanu Matei. Cine vor fi moștenitorii

„La început de an, o tristețe profundă ne-a cuprins pe toți cei care l-am cunoscut pe preotul Benchea Emanuel, plecat prea devreme dintre noi, la doar 36 de ani. Mă bucur că am avut onoarea să fim colegi de seminar și să ne cunoaștem în această viață. Chipul preotului Benchea Emanuel va rămâne imprimat în sufletele preoților, ale credincioșilor și ale tuturor celor care l-au cunoscut și iubit. Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în rândurile celor drepți”, a declarat un apropiat al părintelui.