Cine sunt spiriduşii lui Moș Crăciun

Cel mai iubit personaj al sărbătorilor de iarnă, Moș Crăciun, are o datorie de onoare pe care trebuie să o ducă întotdeauna până la capăt: aceea de a îndeplini dorințele copiilor. Cine sunt spiridușii Moșului.

Pare imposibil ca de unul singur Moș Crăciun să ducă cadouri la toți copiii lumii. Așa că Moșul și-a alescele mai de nădejde ajutoare: spiridușii. Cine sunt spiridușii Moșului.

Cine sunt spiriduşii lui Moș Crăciun

Credeți că spiridușii au fost întotdeauna atât de buni ca acum? Nicidecum. În vechime, se spune că spiridușii nu numai că nu aduceau daruri celor mici, dar le și furau. Mai mult decât atât, dacă nu erau tratați așa cum se cuvine, aceștia deveneau nesuferiți și răutăcioși. Potrivit mediafax.ro, istoria spune că abia pe la mijlocul secolului al XX-lea, spiridușii au devenit cu adevărat prietenii lui Moș Crăciun. Câți sunt aceștia cu adevărat? Se pare că nimeni nu știe. Unii spun că ar fi vorba de 13 spiriduși, alții cred că de fapt ar fi nouă sau șase.

Sugarplum Mary, ajutorul soției lui Moș Crăciun

Din ceea ce se cunoaște, spiridușii sunt copiii lui Gryla si Leppaludi. Aceștia sunt extrem de inteligenți și se spune că îl ajută pe Moș Crăciun să fabrice jucăriile pe care copiii sau părinții lor le comandă. Iată cine sunt și cu ce se ocupă spiridușii Moșului… Inventatorul mașinii magice de făcut jucării este Bushy Evergreen. Iar Shinny Upatree este cel mai vechi prieten al lui Moș Crăciun și totodată cofondatorul satului secret din Laponia.

Spiridușul care a făcut sania Moșului și are grijă ca aceasta să zboare prin văzduh este Wunorse Openslae. În ceea ce-l privește pe Pepper Minstix, acesta este paznicul secretului localizării satului lui Moș Crăciun. În timp ce Sugarplum Mary este Capul Ospățului Dulce dar și ajutorul soției lui Moș Crăciun. Cel mai important dintre toți spiridușii este însă Alabaster Snowball, administratorul Listei celor Cuminți & si Neastâmpărați.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata