Ciorba de sfeclă roșie ca la Muntele Athos. Cel mai gustos preparat în Postul Crăciunului

Mai sunt doar câteva zile și întreaga întreaga creștinătate intră în Sfântul Post al Crăciunului. Timp de 40 de zile, credincioșii vor consuma mâncăruri de post. Iată câteva idei de preparate gustoase și hrănitoare. Alege ciorba de sfeclă roșie ca la Muntele Athos.

Pe 15 noiembrie, toți creștinii vor intra în Sfântul al Crăciunului. Iată două preparate ușor de pregătit, care vă vor merge la suflet. Alege ciorba de sfeclă roșie ca la Muntele Athos.

Cel mai gustos preparat în Postul Crăciunului. Ciorba de sfeclă roșie ca la Muntele Athos

Potrivit gustos.ro, pentru prepararea ciorbei de sfeclă roșie ca la muntele Athos aveți nevoie de 1 kg sfeclă roșie, 1 țelină, 1 păstârnac, 1 pătrunjel. Nu uitați și puneți și o ceapă, 1 morcov, 1 ardei capia, 2 cartofi sau o mână de orez, 2 căței de usturoi. De asemenea, gustul va fi dat de  1 legătură de mărar, 1 legătură de leuștean, 1 legătură de pătrunjel, 1 conservă de roșii, oțet pentru acrit sau zeamă de lămâie, sare și piper.

Mod de preparare

Tocați legumele mărunt, sfecla roșie curățați-o și dați-o prin răzătoarea mare. Căliți  ceapa și usturoiul, apoi ardeiul capia și morcovul, iar ultimele orezul, sfecla și rădăcinoasele care se pun la fiert în trei litri apă. Când legumele au fiert se pun roșiile și se lasă să mai dea în câteva clocote. Se potrivește de sare, se pune verdeața. Ciorba este gustoasă atât caldă cât și rece și se servește cu smântână sau iaurt.

sarmale

Sarmale de post coapte în dovleac

Pentru a realiza acest preparat cu un gust inconfundabil aveți nevoie de un dovleac de 5 kg, o cana cu orez, 500 g ciuperci,, 2 morcovi, 2 cepe, 3 linguri cu ulei. Nu uitați de o varză murată, piper, sare, nuci măcinate (o mână), stafide Dar și 1 legătură de pătrunjel, 500 g suc de roșii, o cană cu vin.

Se taie capacul bostanului și se înlătură semințele. Ciupercile și ceapa se dau la mixer, până se obține o pastă mai groasă. Se rade morcovul, se adaugă uleiul și se lasă pe foc pentru a se înăbuși. Peste morcov, se adaugă apoi orezul și puțină apă. După ce orezul este fiert, se amestecă cu ciupercile și ceapa trecute prin mixer, cu nuca, stafidele și pătrunjelul. Se împăturesc sarmalele, se lasă la fiert. După ce au dat în clocot de câteva ori se așează în dovleac pe varza luată din oală. Se adaugă peste acestea vinul și sucul de roșii. Se lasă la cuptor la foc mic până ce dovleacul devine caramelizat pe margini.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.