Citiți această rugăciune în Ajunul sărbătorii Sfântului Dimitrie

Sărbătorit cu cinste pe data de 26 octombrie a fiecărui an, sfântul Dimitrie este făcător de minuni. Citiți această rugăciune în Ajunul sărbătoririi Sfântului Dimitrie.

Una dintre cele mai puternice rugăciuni care dau putere credincioșilor este cea care se citește în Ajunul sărbătorii Sfântului Dimitrie.

Citiți această rugăciune în Ajunul sărbătorii Sfântului Dimitrie

Se spune că rugăciunea alină suferința sufletească și trupească și ajută spiritul să se apropie de Divinitate. Cine citește această rugăciune în Ajunul sărbătorii are mare bucurie. „O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de mir, Sfinte Mare Mucenic Dimitrie. Această rugăciune pe care ți-o aduc acum ție, te rog să o primești și să mă păzești de bolile sufletești și trupești. De vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți. Iar cu rugăciunile tale bineprimite de Dumnezeu, ajută-mă ca, împreună cu tine, în veacul ce va să fie, să-I cântăm Lui: Aliluia!

sfantul dumitru traditii

Sfinte Dimitrie, roagă-te pentru noi!

Te rog fierbinte pe Tine, Tată Ceresc, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pe Tine, Sfinte Duh, în fața Ta, Preasfântă Treime și a Maicii Preacurate. Să mă ierți pentru tot ce am greșit cu gândul, cu vorba sau cu fapta. Cu știință sau fără de știință, cu voie sau fără de voie, acum, în trecut sau altădată. Îi iert și îi binecuvântez pe toți cei ce mi-au greșit cu gândul, cu vorba sau cu fapta. Cu știință sau fără de știință, cu voie sau fără de voie, acum, în trecut sau altădată. Facă-se Voia Ta, Doamne, pentru noi toți! Amin!”

Citește și  Horoscop 20 noiembrie 2020. Ce trebuie să ști dacă iubești o Săgetătoare

Ce tradiții trebuie ținute de sfântul Dumitru

Cea mai importantă sărbătoare a toamnei, Sfântul Dimitrie este o zi plină de tradiții și obiceiuri. În această zi se spune că nu e voie să utilizați pieptănul, altfel veți avea doar necazuri. Tradiția spune că cine seamănă usturoi după ziua sfântului, va avea doar pagubă în anul care va veni. Pentru a avea spor la bani, e bine dacă aveți datorii să le plătiți până la Sfântul Dimitrie. Din cele mai vechi timpuri, de sfântul Dimitrie femeile împart copiilor fructe uscate, covrigi, mere și nuci. Potrivit libertatea.ro, pentru sufletul celor adormiți se va împărți grâu fiert în lapte și colivă. Bătrânii sunt convinși că cine respectă tradițiile acestei sărbători, va fi ferit de necazuri.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.