26 27

Connect-R vrea să renunțe la muzică. Care este motivul pentru această decizie neașteptată

Connect-R a intrat prima data într-un studio la vârsta de doar 15 ani, ulterior toată cariera sa a urmat un curs ascendent, astăzi fiind unul dintre cei mai iubiți artiști din România.

Acesta are în spate ani de zile de muncă, bucurând generații întregi, astăzi însă a ajuns la concluzia că toate au un sfârșit și că în curând se va retrage din muzică.

Connect-R a făcut marele anunț în timpul unui podcast, iar fanii au fost surprinși. Acesta recunoaște că a avut parte de multe probleme, inclusiv de sănătate, iar meseria devine tot mai grea de suportat din cauza numeroaselor deplasări, care sunt obositoare.

Peste 2 ani, artistul urmează să se retragă și să lase muzica deoparte. În acest timp, va avea concerte, dar va merge și la studio, apoi va renunța la lumina reflectoarelor. În ceea ce privește evenimentele din afara țării, ele vor fi mult mai rare în această perioadă.

”O să fac un anunț în premieră. Suntem în 2023. În maxim doi ani fratele tău se retrage ușor, ușor. Voi rămâne în studio foarte mult și probabil că o să mai fac câteva concerte mari.

Vreo patru sau cinci în niște săli mai mari din țară, din București evident, și cam atât. Viața nu e doar turneu, aplauze și bani. Vreau să mă plimb, vreau să văd lumea asta”, a spus Connect-R în cadrul podcast-ului moderat de Radu Țibulcă.

Connect-R s-a confruntat și cu numeroase probleme de sănătate timp de 15 ani de carieră.

”Nu mai pot să stau în scaunul de mașină kilometri întregi. Anul trecut, șoferul meu a mers cu perfuzii după el, eu am făcut o criză de rinichi. E mult, e foarte mult. Undeva trebuie să se oprească. În doi ani, gata”, a mai spus artistul.

Vedeta va lansa o carte

Connect-R crede că capacitatea de a se adapta la orice nou gen muzical este din nou un plus.

Citește și  Laurette poate răsufla ușurată! Bărbatul care a bătut-o într-un hotel din Centrul Capitalei nu va mai fi un om liber

Acesta a învățat de la Loredana Groză faptul că trebuie să dea o șansă artiștilor tineri și să nu spună niciodată nu.

”Unul cred că vine din rapp, unde se zice că ești cel mai bun și ego-ul ăsta artistic mi-a folosit. Un alt motiv este că mi-am liniștit stomacul, mi-am luat aplauze de multe ori și acum fac fix ce-mi place mie și efectiv mă joc, mă distrez, e extraordinar.

Și trei este că vreau mereu să arăt că pot să merg după schimbări, eu vreau să văd care-i treaba cu generațiile noi, eu am stat pe lângă Loredana câțiva ani și am învățat de la ea’, mai spune Connect-R.

Mai mult decât atât, acesta a vorbit și despre pasiunea sa pentru scris și despre cartea pe care o va lansa în doar două zile, volum în care vorbește și despre motivul adevărat al despărțirii sale de Misha, cu care are o fetiță.

Îmi place mult creația, vreau să scriu. Apropo pe 25 mai lansez prima carte. Scriu de anul trecut la ea, de la începutul anului. Vreau să fac lucruri mișto”, a dezvăluit acesta. 

Connect-R a lansat în 1997 prima lui piesă, „Observ”, după care a urmat „Operație pe suflet deschis’.

Citește și  Ce legături are Oana Zăvoranu cu Rusia. A primit și un cadou extraordinar de acolo

În 2006, a fost primul rapper care a evoluat pe scena Eurovision, când împreună cu Arsenie Toderaș, a reprezentat atunci Republica Moldova în marea finală cu piesa „Loca’.

În 2012 creează hitul verii „Vara nu dorm”, care s-a menținut pe primele locuri timp de 22 de săptămâni și se ascultă și astăzi.