Cum își ia adio o femeie puternică de la bărbatul care i-a greșit

Când spui ”femeie puternică” îți trece prin gând, de multe ori, imaginea celor mai importante reprezentante ale sexului frumos pe care le-ai cunoscut și te-au impresionat, într-o măsură sau alta, prin felul lor de a fi. 

Ele sunt femeile care trec prin foc și ies, zâmbind, pe partea cealaltă, dispuse să o ia oricând de la capăt. Chiar și atunci când au de traversat momente dificile în viață, ele au puterea de a merge mai departe, fie că au fost trădate în amor sau că au fost surclasate profesional, ori că au fost judecate sau criticate de cineva. O femeie puternică renaște, întotdeauna, din propria-i cenușă. 

Pentru o femeie puternică, rănile devin armuri, iar cicatricile, dovezi de curaj

Este limpede că nimeni nu se naște puternic. Persoanele care au abilitatea de a fi de neclintit au devenit astel, lucrând cu propria persoană. Cât despre despărțirea unei femei puternice de partener, putem spune că totul se întâmplă mai ceva ca într-un film. Ea nu va plânge multă vreme și nici nu va da vina pe greșelile bărbatului, dar nici nu-l va sili să rămână în relație. O femeie de neclintit te va lăsa să pleci, fiindcă știe exact că oamenii sunt vremelnici în viețile celorlalți și, întotdeauna, viața continuă cu sau fără cineva care i-a fost drag sau pe care l-a iubit. Femeia puternică va respecta decizia ta de a pleca pentru că înțelege că meriți să fii fericit și să explorezi toată lumea, atâta timp cât poți. O astfel de femeie știe că trebuie și că poate să supraviețuiască singură. Ea niciodată nu se va baza pe cei din jur. 

Citește și  Își caută iubit, dar este refuzată pentru că are sânii prea mari. Cum arată

Pe de altă parte, o femeie puternică știe clar că atenția și afecțiunea sunt lucruri pe care un om nu trebuie să le cerșească. Dacă nu le primește, ea merge mai departe. Femeia cu adevărat puternică  înțelege că, dacă vrei să pleci, vei pleca, și nu se teme de asta. Ea știe că va întâlni și alte persoane pe parcursul vieții, indiferent de vârsta pe care o are, și îi va avea alături pe cei care o merită cu adevărat. Mai mult decât atât, tipul de femeie despre care vorbim știe că fiecare sfârșit reprezintă un nou început și nu îi este teamă să o ia de la capăt. Ea este goală de frici și știe când și cât să își deschidă inima. Acest tip de femeie își va menține mereu speranțele vii, pentru că știe că are și va avea, întotdeauna, în jurul ei, oameni care o apreciază. Absența ta o va învăța despre propria ei valoare și, în cele din urmă, îți va arăta că poate să meargă mai departe, cu sau fără tine.