Cum trebuie să folosiți tacâmurile și paharele pe masa de Crăciun

La prima vedere, nu e nimic greu aranjarea tradiționalei mese de Crăciun. Dar de cele mai multe ori însă, vă treziți cu prea multe veselă și nu știți ce aveți de făcut. Cum trebuie să folosiți tacâmurile și paharele pe masa de Crăciun.

Un Crăciun ca la carte? Sigur că e posibil. Dar cu o condiție. Trebuie să folosiți tacâmurile și paharele pe masa de Crăciun.

Cum trebuie să folosiți tacâmurile și paharele pe masa de Crăciun

Potrivit specialiștilor în domeniu, primul tacâm care trebuie folosit este cel care se așează la marginea exterioară. Ulterior, mesenii le vor utiliza pe cele are urmează, ultimul fiind chiar cel de lângă farfurie. Atenție! Tacâmurile care vor fi așezate în partea de sus a farfuriei sunt doar pentru desert.

Nu puneți niciodată un tacâm folosit pe fața de masă

Dacă ați apucat să folosiți un tacâm, sub nici o formă nu mai trebuie să-l puneți pe fața de masă. De asemenea, dacă mai doriți să gustați un alt preparat, trebuie să puneți cuțitul și furculița încrucișate, pe farfurie. Dacă vreți să mulțumiți gazdei pentru ce ați consumat, puneți tacâmurile așezate paralel, în partea dreaptă a farfuriei. Cât privește lingurițele folosite la cafea sau la prăjituri, acestea se vor pune pe farfuria de sub ceșcuțe.

Citește și  Andreea Bălan a pierdut 90.000 de euro

Paharele se folosesc de la dreapta la stânga

Trebuie să țineți cont că pe o masă festivă se află trei feluri de pahare, respectiv cele pentru tărie, cele pentru vin și ultimele pentru șampanie. Pentru a folosi paharele pentru vin sau șampanie trebuie să le apucați de picior, pentru ca lichidul să nu se încălzească și să nu rămână urme de degete. Potrivit gustos.ro, ultimul pahar servit este cel pentru desert, fie că e vorba de vin dulce sau lichior. Nu în ultimul rând, aveți grijă ca după ce ați folosit șervețelul, să îl puneți în farfurie. Sub nici o formă, nu aveți voie să-l împăturiți!

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.