Dacă sunteți într-o mare dilemă și nu știți răspunsul, puneți o ceapă sub pernă

Una dintre cele mai importante legume pe care le-a lăsat natura pe pământ, ceapa, este plină de superstiții, care sunt valabile și în ziua de astăzi. Dacă sunteți într-o mare dilemă și nu știți răspunsul, puneți o ceapă sub pernă

Aveți necazuri, sunteți într-o mare dilemă și nu știți răspunsul? Puneți o ceapă sub pernă. Iată alte superstiții despre ceapă, pe care puțini le știu.

Dacă sunteți într-o mare dilemă și nu știți răspunsul, puneți o ceapă sub pernă

Nu există gospodină care să nu curețe ceapă în fiecare zi pentru a da cel mai bun gust preparatelor culinare. Dar știați că pentru a nu avea ghinion, după ce o curățați, trebuie să aruncați foile uscate pe foc? De asemenea, tradiția spune că atunci când nu știți cum să rezolvați o situație, să puneți o ceapă mică sub perna sub care dormiți.

O altă metodă este să scrieți fiecare opțiune a voastră pe un bulb, apoi să îi puneți pe toți la întuneric. Primul bulb care va încolți vă spune ce trebuie să faceți. Tot superstiția spune că o mireasă va avea o căsnicie fericită, dacă veți arunca cu o ceapă după ea. Dacă vreți să fiți ferit de spiritele rele, înfigeți mai multe ace într-o ceapă, apoi așezați-o la fereastră. Nu în ultimul rând, pentru a vă feri de o boală, legați o ceapă de unul dintre picioarele patului.

Egiptenii care au lucrat la piramide au fost hrăniți cu ceapă

Potrivit descopera.ro, egiptenii au folosit usturoiul şi ceapa pentru a crea diverse remedii. Se pare că oamenii care au lucrat la construirea piramidelor au fost hrăniţi cu multă ceapă şi usturoi. În una dintre scrierile lui, istoricul grec Herodot a sugerat că 90 de tone de aur au fost cheltuite pentru a asigura necesarul de ceapă pentru lucrători, pe timpul construcţiilor.

De asemenea, sclavii egipteni care au lucrat la ridicarea piramidelor primeau o porţie zilnică de usturoi deoarece se credea că acest aliment îi va feri de boli şi le va da putere. În Egipt, cepele au avut în vechime un rol dublu. Se pare că unii preoți nu aveau voie să consume ceapa, dar nimeni nu știe nici până acum. E posibil ca acest lucru să fie pentru faptul că aceștia ar fi avut respirația urât mirositoare și i-ar fi jignit pe cei din clasa superioară.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.