26 27

Dan Negru, plin de furie după scandalul Eurovision. Mesajul celebrului prezentator a fost extrem de dur

Dan Negru a trimis un mesaj tăios în care a explicat tuturor care e marea diferență dintre România și Republica Moldova.

„Moldovenii au avut curajul să spună Europei că București-Chișinău e totuna! România nu a avut curajul!”

”Moldovenii au co…ie. S-au dus la Eurovision cu o melodie care are un mesaj puternic politic pro-unionist. Showbiz-ul românesc nu are curajul mesajelor politice. E ticsit de pițipoance și papițoi care trăiesc din banii televiziunilor și ai primăriilor și de asta n-au curajul mesajelor politice.

Dacă tot recunoașteți că Eurovision e un concurs cu miză geo-politică, atunci România putea să arate Europei, la oră de maximă audiență și pe toate televiziunile europene, că două țări sunt una! Moldovenii au avut curajul să spună Europei că București-Chișinău e totuna! România nu a avut curajul!

Citește și  A luat sfârșit mariajul Luminiței Anghel? Artista spune totul

„Țară veche, țară nouă

Parcă-i una, parcă-s două

Ba aparte, ba-mpreună

Parcă-s două, parcă-i una”

Ăsta e mesajul Moldovei pentru Europa! Aștept să le crească co…ie și alor noștri! Altfel, Grigore Vieru avea dreptate: „Patria e ca un copil. Dacă uiți de ea, poate să plece de acasă „. UPDATE: ZERO puncte a dat România unei piese muzicale în care s-a pronunțat numele capitalei României: București!

Îi rog pe colegii mei din TVR sa facă public numele ălora care au decis așa. Simplă curiozitate.. Dacă tot nu ne iese cu muzica, măcar geopolitic să fi arătat cine suntem… Aveam și noi c…ie”, a scris Dan Negru, plin de supărare.

Juriul din România a fost descalificat. Cineva a vrut să manipuleze voturile

Deși nimeni nu înțelege motivul, organizatorul Eurovision 2022 a eliminat notele oferite de juriile a șase țări, respectiv România, alături de cele din Georgia, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru, motivând că la mijloc sunt nereguli.

Citește și  Dan Negru a împlinit 51 de ani. Care a fost cel mai inedit cadou primit vreodată

EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului la Concursul Eurovision al Cântecului

„În analiza votului juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări.

Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de către Monitorul Independent de Votare. EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului la Concursul Eurovision al Cântecului și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă aceste voturi sunt sau nu susceptibile de a influența rezultatele și/sau rezultatul votului,” se arată în comunicatul oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU).