26 27

Dana Budeanu, pusă la punct de o profesoară: „V-aţi adresat profesorilor ca unor câini vagabonzi. Atât aţi putut”

Dana Budeanu a criticat dur decizia profesorilor de a intra în greva generală, dupa ce copiii nu au fost la școală doi ani din cauza pandemiei. Creatoarea de moda este de părere că profesorii nu ar trebui sa primească salarii la fel, ci în funcție de performanțele acestora.

În modul direct, care o caracterizează, aceasta a făcut o comparație între acești profesori nepregătiți și diversele „amante” care ajung să obțină posturi în instituții de stat.

Discursul vedetei a stârnit controverse! O profesoară din România a contrat-o dur pe Facebook, pe un grup de profesori.

Cadrul didactic a subliniat că are studii superioare și note foarte bune obținute la titualizare, însă de curând a primit un mesaj neplăcut din partea unui părinte.

Profesoara se numără printre cei care-și dau interesul pentru elevi, dar cu toate acestea are un salariu de numai 3.000 de lei.

Citește și  Anamaria Prodan are numele lui Reghe sculptat și în casă. Ce va face cu toate tatuajele după divorț

„Bună ziua, doamna Dana Budeanu? Ce mai faceți? Sper că sunteți bine! Eu nu sunt bine. O să vă povestesc și dumneavoastră cauza nefericirii mele. Azi dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, am îndrăznit să comentez pe un grup de profesori și părinți, spunând că eu nu pot trăi cu 3000 de lei pe lună.

Din acești bani, pe lângă facturi, rată și alte necesare, mai trebuie ca, din când în când, să îmi cumpăr și o carte, să îmi plătesc un curs pentru că, știți ceva, doamna Budeanu? Mie îmi place să îmi fac profesia bine, să merg în fața clasei pregătită, să aduc mereu ceva nou copiilor.

Din acest motiv mă simt obligată să investesc în permanență în formarea mea profesională și, întrucât statul nu mă sprijină în acest sens, mă descurc din salariul meu de 3000 de lei.

Citește și  Dorian Popa s-a făcut de râs la un restaurant la Paris. La ce metodă a recurs artistul

Mi-a răspuns o mamă. O mamă al cărei copil fie are, fie a avut, fie va avea, o învățătoare, așa cum sunt și eu. Sunteți curioasă, doamna Budeanu, ce mi-a răspuns? Voi presupune că da și voi răspunde.

Mi-a spus atât: «Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!».Doamna Budeanu, vă spun sincer, am plâns”, este o parte din mesajul profesoarei din România din mediul virtual, potrivit Fanatik.

Ce a spus Dana Budeanu despre profesori:

Dragi profesori, eu vorbesc doar cu profesorii cu note mari la titularizare, dedicațiu copiilor, nu cu toate beizadelele băgate în sistem, rudele, pilele, pentru mine ăia nu sunt profesori. Avem sute de profesoare care se pozează cu fundul pe Instagram și pe TikTok. Sunteți colegi cu aceste profesoare? Nu cred.

Citește și  Sofia Vicoveanca și visul care a speriat-o îngrozitor pe artistă: ”Credeam că mă vrea bărbatul, acolo, la el”

Noi vorbim despre elita profesorală. Există o pătură de 20% de profesori excepționali care trebuie remunerați. Acești profesori trebuie să rețină că acești lideri sindicali, niciodată în istorie, nu s-au luptat pentru curățarea acestui sistem, pentru introducerea în sistem a exclusiv profesorilor buni.

Care este diferența dintre un profesor băgat în sistem pe note de 2-3 și dintre o amantă pusă la nu știu ce direcție? Vă spun eu: imensă! Măcar amanta ia cașcavalul și pleacă acasă. Profesorii cu 2, 3, 4, nenorocesc generații. Este ca și când ai angaja medici de 2 la UPU și ai omorî oameni.”, a declarat Dana Budeanu în exclusivitate pentru România TV.