De ziua Sfântului Ștefan, persoanele certate trebuie să se împace

Întâiul mucenic martir al creștinătății, Sfântul Ștefan, este cinstit cu dragoste în fiecare an, pe data de 27 decembrie. De ziua sfântului Ștefan, persoanele certate trebuie să se împace.

Ziua de 27 decembrie este una plină de tradiții păstrate cu sfințenie. De ziua sfântului Ștefan, persoanele certate trebuie să se împace.

De ziua Sfântului Ștefan, persoanele certate trebuie să se împace

Potrivit unei tradiţii străvechi, de Sfântul Ştefan, ocrotitorul bolnavilor și nedreptățiților, este bine să aducem în casă icoană Sfântului. Ajutându-i astfel pe creştinii care suferă probleme de sănătate şi pe orgolioşi şi pe cei care se judecă de foarte mult timp. Ziua sfântului Ștefan este și momentul în care cei certați trebuie să se împace.

Potrivit digi24.ro, tot pentru a avea sănătate, dar și în semn de prețuire, se oferă în dar o icoană a Sfântului Ștefan sau o candelă nouă aprinsă. În Bucovina, tradiția spune că este rândul finilor să meargă în vizită la nași, cu daruri și mâncăruri gustoase. Nu în ultimul rând, se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în condiții dramatice. Iar pachetele se împart persoanelor tinere care poartă numele de Ștefan sau Ștefania.

Citește și  Salam le-a cerut iertare prietenilor. Acesta e motivul pentru care nu vrea să facă nuntă mare

Rugăciune grabnic ajutătoare

„Sfinte Mare Mucenice al lui Hristos Ştefane, cel ce ai proslăvit pe Dumnezeu întru mădularele tale cele muceniceşti. Nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinşi de nevoi şi ispite; ci te roagă pentru noi Preamilostivului Dumnezeu ca să împace lumea, şi să depărteze de la noi pe tot vrăjmaşul cel pornit asupra noastră.

Prin mânia lui Dumnezeu pentru păcatele noastre. Roagă-te, Sfinte al lui Dumnezeu cu aceeaşi căldură cu care te-ai rugat pentru ucigaşii tăi. Roagă-te să depărteze de la noi furia celor fără de Dumnezeu şi să ne apere pe noi, poporul Său cel nou ales, ca prin rugăciunile tale fiind mântuiţi, să lăudăm bunătatea lui Dumnezeu cea nespusă şi pe tine să te mărim în vecii vecilor. Amin!”.

Citește și  Cea mai veche rugăciune lăsată de însuși Mântuitorul Hristos